Sport

Pločanski streličari na međunarodnom turniru u Sisku

Streličarski klub „Sisak“ iz Siska je dana 04. veljače 2018. godine u sportskoj dvorani Brezovica u Sisku organizirao međunarodni indoor turnir „SISAČKA ZIMA 2018“ WA 2 x 18 + OR, a na kojemu su nastupilo 110 natjecatelja iz Hrvatske i BiH. Naše natjecatelje do turnira čekao je težak put kroz snježnu Hrvatsku u trajanju od gotovo 9 sati, a potom 7 sati dvorane pa povratak kući.

Nakon prijavljivanja na turnir i provjere opreme, uslijedilo je zagrijavanje i otvaranje turnira. U prvom dijelu turnira streličari sa 18 metara gađaju 10 serija po 3 strijele, a nakon svake serije zajedno se odlazi do meta te se popisuju pogodci. Potom je uslijedila kraća pauza te drugi krug sa 10 serija po 3 strijele. Tada streličari dobiju pauzu za ručak, a organizator zbraja bodove i obavlja pripremu za nastavak natjecanja. 8 najbolje plasiranih natjecatelja plasira se u četvrtfinale gdje se za plasman dalje bore po dvoje natjecatelja na način da pobjednik serije od 3 strijele osvaja 2 boda, a ukupni pobjednik je onaj koji prije dođe do 6 bodova. Pobjednici ulaze u polufinale, a potom slijedi finale i borba za 3. mjesto. Dodjelom medalja završava se turnir.

Naš streličar Ivica Buljan natjecao se u kategoriji „olimpijski luk“, te se između dosta jake konkurencije u kvalifikacijskom dijelu turnira plasirao u četvrtfinale, gdje je i zaustavljen. Ante Beader natjecao se u kategoriji „goli luk“ koji se također plasirao u četvrtfinale u kojemu je pobijedio streličara iz SK „Sesvete“, te izgubio u polufinalu od kasnijeg pobjednika turnira iz SK „Navaho“ iz Jalžabeta. U borbi za 3. mjesto pobijedio je natjecatelja iz SK „Budinščina“ te osvojio brončanu medalju.