Sport

Pločanski streličari na državnom prvenstvu RH

Dana 23. rujna 2017. godine u Zadru, u organizaciji streličarskog kluba „Zadar“ i Hrvatskog streličarskog saveza, održano je državno metno prvenstvo RH na otvorenom WA 720, na kojemu je sudjelovalo 130 najboljih streličara iz Hrvatske.

Naši Pločani Lidija Buljan, Ivica Buljan i Ante Beader nastupali su za streličarski klub „Sagitta libera“ iz Dubrovnika. U kvalifikacijskom dijelu natjecanja gađalo se 12 serija s po 6 strijela, da bi najbolje plasirani strijelci pristupili raspucavanju. Lidija Buljan je ostvarila svoj najbolji rezultat sezone te je zauzela 6 mjesto i plasirala se u 1/8 finala gdje je zaustavljena te je konačno zauzela 6. mjesto. Ante Beader je također ostvario svoj najbolji rezultat te je zauzeo 6. mjesto i plasirao se u 1/16 finala, gdje je pobijedio konkurenta iz SK „Sisak“ i ušao u 1/8 finala. Iako je sljedećeg protivnika vodio 4-2, izgubio je sa 6-4 od budućeg viceprvaka Hrvatske te je ukupno zauzeo 6. mjesto. Ivica Buljan se u velikoj i jakoj konkurenciji nije uspio plasirati u daljnju fazu natjecanja.
S ovim natjecanjem je završena sezona metnog streličarstva na otvorenom, a naši streličari se ovom prilikom zahvaljuju „Luka Ploče d.d.“, Streljačkom klubu „Prestige“, Gradu Ploče i NK „Jadran LP“, koji su im omogućili prostor za treniranje. U listopadu se otvara indoor sezona što predstavlja značajan problem te su u potrazi za odgovarajućim prostorom gdje bi mogli trenirati te omogućiti i zainteresiranima za ovaj sport da isprobaju svoje potencijale.