Sport

Pločanski streličari donijeli medalje s međunarodnog turnira u Crnoj Gori

Streličarski klub „Savina“ iz Herceg Novog u suradnji sa Streličarskim savezom Crne Gore, 28. listopada 2018. godine u Igalu je organizirao otvoreni dvoranski turnir u streličarstvu, na kojemu su nastupili natjecatelji iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Turnir je organiziran kroz četiri stila u apsolutnoj kategoriji. Naši Pločani Lidija Buljan i Ante Beader nastupali su u kategoriji „goli luk“, gdje je Lidija zauzela 5. mjesto, dok je Ante osvojio 1. mjesto ispred Darija Šerovića, koji je postavio novi državni rekord Crne Gore. Ivica Buljan se natjecao u kategoriji „olimpijski luk“ gdje je uspješno prošao kvalifikacije te pobijedio u četvrtini finala svog starog rivala Dejana Stankovića. U polufinalu je pobijedio trenutnog vice prvaka Crne Gore Milana Borovića, dok je u finalu zaustavljen od državnog prvaka Crne Gore Miloša Boljevića, osvojivši tako srebrnu medalju.

Ovim putem se zahvaljujemo Luci Ploče i Gradu Ploče na ustupanju prostora za vježbanje te RP Ploče i portalu Ploče Online za medijsku potporu.