Sport

Pločanski stolnotenisači su uspjeli: I iduće sezone se u Pločama igra druga liga!

VELIKI USPJEH – TRI POBJEDE U ČETIRI MEČA

STK PLOČE I IDUĆE SEZONE DRUGOLIGAŠ

U subotu 5. svibnja 2018. godine u Zadru su održane kvalifikacije za popunu 2. hrvatske stolnoteniske lige. Nastupilo je pet ekipa: STK JADERA ZADAR, STK SPLIT 2, STK TROGIR, STK PLOČE i STK PAG. Prve dvije ekipe izborile su plasman u drugoligaško društvo. Nakon svih odigranih mečeva u drugu ligu je, kao prvoplasirana momčad kvalifikacija, ušao STK Split 2, dok je STK Ploče kao drugoplasirani izborio ulazak u 2. ligu, odnosno, ostanak u istoj.


STK Ploče je u prvom meču igrao protiv STK Split 2. Mladi momci iz Splita igrali su najbolji stolni tenis i zasluženo pobijedili 4:2. Nakon poraza od Splita kreće sjajna serija i STK Ploče upisuje tri pobjede u nizu. STK Ploče slavio je protiv STK Pag 4:3. Ta pobjeda podigla je samopouzdanje našim momcima koji su hrabro krenuli u nastavak kvalifikacija.

Za 2. ligu STK Ploče morao je još pobijediti STK Jadera Zadar i STK Trogir. Iako su nam uoči kvalifikacija rekli da ćemo teško upisati pobjede u tim susretima odigrali smo dva fantastična meča. Pobjeda od 4:1 nad STK Jadera Zadar gurnula nas je na prag druge lige i sve se na kraju odlučivalo u zadnjem meču protiv STK Trogir. Taj susret odlučivao je tko će iduće sezone biti drugoligaš, STK Ploče ili STK Trogir.

– Nismo dobro otvorili susret Ravlić je izgubio od Jelića 3:0, a Vlahović od Miše 3:2. U igru se vraćamo preko Glamuzine koji slavi protiv Opačka 3:0. Ključnim se pokazala igra parova. U sjajnom meču naš par Ravlić/Glamuzina dolazi do pobjede protiv para Jelić/Miše i imamo ukupan rezultat 2:2, a igra se do četiri pobjede. Izbornik Čuljak tada radi zamjenu i ubacuje Šutića na pojedinačni meč protiv Miše, ali nismo uspjeli iznenaditi, Miše je pobijedio Šutića i Trogir ima ukupno 3:2. Nakon toga igrao se “ludi” meč između Glamuzine i Jelića i naš igrač odigrao je “meč života” i pobijedio 3:2 i vratio nas u igru, na ukupnih 3:3 – piše na službenim stranicama kluba.

U zadnjem meču Vlahović se lako obračunao s njihovim najslabijim igračem i tako je STK Ploče došao do ukupne pobjede od 4:3 i slavlje je moglo početi.

U Zadru su STK Ploče predstavljali: Ivan Čuljak (izbornik), Tomislav Zakić (tajnik) te igrači Zoran Šutić, Ivan Ravlić, Orlando Glamuzina, Mihovil Obrvan, Nikola Vlahović i Pero Bogunović.

UKUPAN POREDAK KVALIFIKACIJA

1. STK SPLIT 2
2. STK PLOČE
3. STK TROGIR
4. STK JADERA ZADAR
5. STK PAG

– Veliko hvala svima koji su vjerovali u nas i koji su nam bili podrška. Zahvala organizatorima u Zadru i još jednom čestitke svima koji su nastupili u kvalifikacijama, a posebno STK Split 2 na osvojenom prvom mjestu bez poraza. Čestitke i STK Trogir na trećem mjestu. Također, veliko hvala i našim prijateljima iz STK Libertas Marinkolor i STK Urania Baška Voda koji su nam bili velika podrška!

Kvalifikacije u Zadru pokazale su da STK Ploče ima budućnost i da ima snagu i znanje igranja druge lige. S par pojačanja i ozbiljnijim treninzima više se ne bi trebali dovesti u situaciju da igramo kvalifikacije za ostanak u drugoligaškim vodama. Ovo je najveći uspjeh u povijesti našeg mladog i malog kluba, a sigurno i jedan od velikih uspjeha za pločanski sport općenito i svi možemo biti ponosni na to – zaključuju pločanski stolnotenisači.

BRAVO!

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci