Sport

Pločanski stolnotenisači ostvarili 3 pobjede u 2. hrvatskoj ST ligi!

Jučer je u Zadru odigrano pet kola 2. Hrvatske stolnoteniske lige u kojoj nastupa i STK Ploče. Nakon cijelog dana igranja STK Ploče kući se vratio s tri pobjede i dva poraza. U prvom kolu STK Ploče pobijedio je Šibenik 4:3. U drugom kolu naši stolnotenisači su s 4:3 pobijedili favorizirani Zadar.

Nakon dvije pobjede u 3. kolu stigao je poraz od Vodica 4:1. Budući da ekipa SPLITA 2 nije došla, a nije opravdala svoj izostanak, STK Ploče dobio je pobjedu bez borbe. U zadnjem kolu, protiv Donjih Kaštela odvijala se prava drama i STK Ploče izgubio je taj meč 4:3. Iako su naši stolnotenisači imali sve u svojim rukama na kraju je umor presudio u korist Donjih Kaštela. O kakvom se meču radilo dovoljno govori činjenica da se zadnji meč igrao u pet setova.

„Sve u svemu možemo biti prezadovoljni. Odigrali smo jako dobro sve mečeve, a da je bilo malo svježine mogli smo upisati još jednu pobjedu. Cijeli dan smo imali samo četiri igrača u rotaciji i bilo je zaista naporno izdržati sve mečeve. Pobijediti Šibenik pa zatim i Zadar, koji je domaćin, zaista je velika stvar. Ostaje mala žal za poraz od Donjih Kaštela jer smo zaista bili jako blizu, imali smo vodstvo 2:1 pa 3:2 i na kraju smo izgubili 4:3. Međutim, potvrdili smo da smo na dobrom putu. Naš cilj je ostati u 2. Hrvatskoj ligi i s ove tri pobjede već smo praktički ispunili svoj cilj“, poručili su iz STK Ploče.


STK Ploče u Zadru je nastupio u sastavu: Zoran Šutić, Orlando Glamuzina, Nikola Vlahović i Karlo Gašić. Voditelj ekipe bip je Ivan Čuljak, a predstavnik kluba, tajnik Tomislav Zakić.