Sport

Pločanski sportski vikend

Što očekuje pločanske sportske kolektive ovoga vikenda možete saznati u slijedećih nekoliko redaka. Prvi će u borbu za bodove juniori KK Ploče, u 2.kolu Međužupanijske košarkaške lige za juniore gostovat će u Splitu kod Adriatica. Susret se igra u četvrtak (14.11.) s početkom u 21 sat a vrijedi naglasiti kako je dogovorom klubova zamijenjeno domaćinstvo. Prognoza – sve je moguće, od neizvjesnog nadmetanja do uvjerljive pobjede jedne ili druge momčadi.

Subota (16.11.) je udarni dan nastupa pločanskih sportašica i sportaša. Cijelodnevni sportski poslijepodnevni program otvorit će u 14 sati nogometaši Jadrana LP prijateljskim susretom protiv prvoligaša Splita. Jadranaši, vodeća momčad 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske, u 10.kolu su slobodni  te su to iskoristili za ugoščavanje momčadi iz Parka mladeži što bi mogao biti pravi test trenutnih vrijednosti sastava trenera Ante Marinovića. Što i koliko mogu mladi jadranaši protiv kvalitetnog i renomiranog protivnika vidjet će vjerujemo dobro popunjene tribine igrališta Jadrana.

Nakon velikog nogometa ljubitelji sporta moći  će pratiti derbi 7.kola 2 HMNL- jug u kojem se sastaju neretvanski susjedi, susjedi i na tablici s po 11 bodova, Porto Tolero i Metković. Susret se igra u Domu sportova Ploča s početkom u 17 sati i predstavlja izravno nadmetanje za drugo mjesto. Prognoza u ovim dvobojima je nezahvalna, moguća sva tri znaka.


Dva sata nakon malonogometnih uzbuđenja u velikoj dvorani Doma sportova Ploča slijedi derbi 6.kola 2 HRL – jug za rukometašice u kojem domaća Dalmatinka dočekuje sastav Orkana iz Dugog Rata. Dalmatinka je favorit, pobjedom ostaje pri vrhu redoslijeda, ali oprez iz dva razloga. Orkan je godinama bio neugodan protivnik Pločankama a u prethodnih pet kola zaslužuje epitet naugodnijeg iznenađenja drugoligaške konkurencije.  DALMATINKA – ORKAN 19 sati.

U nedjelju (17.11.) na rasporedu je redovito 10.kolo 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske, napisali smo već kako je Jadran LP slobodan međutim drugi predstavnik Grada Ploča u ovom natjecanju kominski Gusar gostovat će u Čibači protiv Župe Dubrovačke. Početak susreta u 13,30 sati a iako nije na razini prošlogodišnjih šampionskih izdanja Gusar može do pozitivnog ishoda.

Svi susreti 5.kola Lige malonogometnih veterana Grada Ploča igraju se u nedjelju u velikoj dvorani Doma sportova, prvi susret počinje u 15 sati a najzanimljiviji dvoboj, derbi na rasporedu je na kraju programa u 20 sati u kojem se sastaju do sada dvije neporažene momčadi Porto Tolero i Luka Ploče. Ostali parovi: Kamenko –  Staševica, CB Splendid – Otrić Seoci, Baćina –  Desne Ancona, Vrgorka – Ploče 76, Komušina – Crna Rika.

 

Jure Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci