Sport

Pločanski sportski vikend

Iako su nogometaši Jadrana LP i Gusara, rukometašice Dalmatinke i malonogometaši Porto Tolera otišli na zasluženi zimski odmor, stanka je u njihovim natjecanjima, pred nama je ipak zanimljiv sportski vikend. Predstavnici pločanskog sporta nastupit će u subotu i nedjelju.
Kadetkinje ŽKK Ploče u 5.kolu Međužupanijske lige gostovat će u Solinu protiv vršnjakinja Salone. Susret se igra u subotu s početkom u 15 sati na parketu dvorane Bilankuša a kako su oba sastava u prethodnim nastupima upisali samo poraze očekuje se zanimljivo i neizvjesno nadmetanje. Učenice trenera Zorana Lončara mogu do prve pobjede jedino u slučaju da smanje na minimum prazan hod.
MNK Ploče CB Stablina plasirao se među 16 najuspješnijih momčadi na 43. Kutiji šibica (od početnih 116), najstarijem i najmasovnijem malonogometnom turniru u regiji. Za prolaz u četvrtzavršnicu Pločani će u subotu igrati protiv momčadi Unija ZAMA Kutina. Početak susreta je u 17,40 sati i nadamo se da ćemo u večernjim satima subote čuti dobre vijesti iz Zagreba. Prije dvije godine Pločani su na ovom kultnom turniru osvojili četvrto mjesto.
U nedjelju će prvi na borilište juniori košarkaši Ploča. Na parketu velike dvorane Doma sportova ugostit će vršnjake A – 2 ligaša Trogira. Susret je to 7.kola Međužupanijske lige, posljednje kolo prvog dijela natjecanja, koji počinje u 11 sati. Za sada Pločani imaju pobjedu više od svojih gostiju i nastojat će 2013.godinu zaključiti novim punim plijenom. Neće im biti baš lako doći do željenog cilja jer će na drugoj strani biti momčad kvalitetno ravnopravna. Tko napravi manje pogrešaka bit će bliže pobjedi.
Na kominskoj Pržini u nedjelju s početkom u 13 sati odigrat će se prijateljski međunarodni susret ragbijaša Ploča i mostarskog Hercega. Po prvi put ragbi stiže u Komin pa se očekuju dobro popunjene tribine igrališta županijskog prvoligaša Gusara te zanimljivo nadigravanje dvije izjednačene ragbi momčadi.
Redovito 9.kolo Lige malonogometnih veterana Grada Ploča na rasporedu je u nedjelju, a prvi susret u Domu sportova igra se s početkom u 15 sati. Ima tu nekoliko intrigantnih parova a evo tko se s kim sastaje: Ploče 76 – Otrić Seoci, Porto Tolero – Desne Ancona, CB Splendid – Baćina, Komušina – Kamenko, Luka Ploče – Crna Rika, Vrgorka – Staševica.

Jurica Vukojević