Sport

Pločanski sportski vikend

Jesenski, prvi dio natjecanja završen je u 2 HRL – jug i 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanskoj pa su tako rukometašice Dalmatinke odnosno nogometaši Jadrana LP i Gusara otišli na zasluženi zimski odmor. Dalmatinka će proljetni  nastavak  dočekati na trećoj poziciji, jadranaši su jesenski prvaci a gusari sedmi. Kakvi će konačni bodovni učinak biti momčadi Jadrana LP znat će se nakon odluka Povjerenika lige i Disciplinskog suca u vezi neodigranog susreta 12.kola na Lastovu protiv Omladinca. Taj susret trebao se odigrati u srijedu 11.prosinca, Pločani su tražili odgodu međutim nisu putovali na Lastovo gdje su ih u zakazanih 13,30 sati čekali domaćini sa službenim osobama. Sudac Mersad  Zukić (Korčula) je nakon 15 minuta čekanja označio kraj a delegat Nikša Nogalo (Orebić) sve to notirao u izvješću i proslijedio u Savez.
Ovoga vikenda na rasporedu je posljednje kolo prvog dijela prvenstva u 2 HMNL – jug  a nakon što su u prošlom bili slobodni malonogometaši Porto Tolera će u petak put Splita. Pokušat će se što bolje suprostaviti lideru natjecanja, momčadi Split Tommy, koja ima maksimalni bodovni učinak i daleko je pobjegla pratnji. Pločani se prije ovog susreta nalaze na trećem mjestu i najvjerojatnije će do kraja lige nastojati ostati što bliže vrhu. Početak susreta je u 20 sati.
Kadetkinje ŽKK Ploče u subotu će po prvi put igrati na svom parketu. Usklopu 4.kola Međužupanijske lige ugostit će sastav Splita, glavnog favorita natjecanja. Prethodno su učenice trenera Zorana Lončara igrale u Dubrovniku i Šibeniku i oba susreta izgubile, za prvi puni plijen očito će se morati još strpiti. U velikoj dvorani Doma sportova susret se igra s početkom u 11 sati.
Nakon treće pobjede u nizu juniori KK Ploče okreću se novom izazovu. U nedjelju s početkom u 11 sati na splitskim Gripama igrat će protiv domaćeg Splita. Po do sada viđenom i prikazanom moglo bi to biti otvoreno nadmetanje a puno toga zavisit će u kojem sastavu će nastupiti Pločani odnosno kakav će im biti pristup i ulazak u susret. Što manje padova i oscilacija budu imali bit će bliže nastavku uspješnog niza.
Liga veterana Grada Ploča redovito 8.kolo ima u nedjelju a prvi susret počinje u 15 sati. Nekoliko je zanimljivih parova a derbi se igra između vodećeg Porto Tolera i prvog pratitelja Crne Rike. Porto je upisao svih sedam pobjeda a Crna Rika ima tri boda manje. Sastaju se: Kamenko – Ploče 76, Staševica – CB Splendid, Baćina – Komušina, Otrić Seoci – Luka Ploče, Crna Rika – Porto Tolero, Desne Ancona – Vrgorka.

Jurica Vukojević