Sport

Pločanski sportski vikend

Vikend na prijelazu iz studenog u prosinac otvorit će svojim nastupom nogometaši Jadrana LP u petak (danas). S početkom u 13,30 sati na svom igralištu jadranaši će ugostiti Slavena s Grude u zaostalom – odgođenom susretu 11.kola 1 ŽNL. Do sada su Pločani imali maksimalan bodovni učinak pred svojim navijačima pa se očekuje nastavak te serije i konačna, teoretska potvrda titule jesenskog prvaka.
U subotu imamo mogućnost praćenja zanimljivog, cjelodnevnog natjecanja u velikoj dvorani  Doma sportova Ploča. Karate klub Porto Tolero domaćin je i organizator 2.Međunarodnog karate turnira Ploče Open 2013. Ovo natjecanje održava se pod pokroviteljstvom Grada Ploča i Udruge branitelja Grada Ploča a očekuje se nastup preko 600 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. KK Porto Tolero imat će svojih 40 predstavnika a naravno bit će tu i natjecatelji drugog pločanskog karate kluba Ploče. Natjecanje u katama počinje u 10 sati a u borbama u 12 sati. Za nadati se i vjerovati kako će u jakoj međunarodnoj kjonkurenciji  biti mjesta na pobjedničkom postolju i za naše male karatašice i karataše.
Nedjelja je udarni dan što se tiče nastupa naših sportašica i sportaša. Prvog dana prosinca na rasporedu je pretposljednje jesensko kolo, 12.kolo, 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske. Uz dan odmora nakon Slavena jadranaši će na gostovanje kod Omladinca na Lastovo. Zahtjevan je to ispit za momčad iz Ploča ali najprije treba vidjeti kakvo će biti vrijeme u nedjelju i hoće li vremenski uvjeti dopustiti isplovljavanje s Korčule prema Lastovu, ipak je kasna jesen i često puta to zna biti neizvodivo. Bilo bi dobro da vrijeme dopusti put na Lastovo i da se to najdulje i najnapornije putovanje skine s dnevnog reda. Inače, Omladinac je jedno od ugodnijih iznenađenja dosadašnjeg tijeka natjecanja. I drugi  nogometni klub s područja Grada Ploča kominski Gusar će u goste. Žuti s Pržine putuju na dubrovački Lapad gdje će odmjeriti snage s domaćim Dubrovnikom 1919. Susret je to momčadi koje su do sada ostvarile manje od očekivanog a učenici trenera Marija Oršulića mogu do punog plijena ako poprave realizaciju, igra nije bila sporna u većini prethodnih nastupa.
Rukometašice Dalmatinke u sklopu 8.kola 2 HRL – jug ugostit će sastav Trogira, igra se u nedjelju s početkom u 17,15 sati. Na klupi neće biti prvog trenera Ivana Jerkovića koji je s reprezentacijom Hrvatske na turniru u Srbiji a na parketu neće biti kapetana Andree Klarić koja je na pripremama kadetske reprezentacije u Ivanić Gradu. Tražila je Dalmatinka promjenu termina odigravanja ovoga susreta ali nije im udovoljeno iz vodstva lige, malo čudno, međutim Pločanke mogu do pobjede ako zaigraju kako znaju i umiju. Pobjedom bi ostale na drugom mjestu i u posljednjem kolu kod Sinja izravno odlučivale o jesenskom prvaku.
Nakon rukometašica na parket velike dvorane Doma sportova će malonogometaši Porto Tolera, u 19,15 sati igraju susret 9.kola 2 HMNL – jug a protivnik im je prošlogodišnji prvoligaš Mejaši iz Splita. Pobjeda momčad Denisa Malića ostavlja na drugoj poziciji s dobrim izgledima da tu i prezimi. Uz maksimalan angažman i koncentraciju Pločani mogu do željenog cilja, samo da im se ne ponove nespretnosti iz završnica prethodna dva susreta (doma Metković, u gostima Okruk).
Zbog zauzetosti dvorane redovito 7.kolo Lige veterana Grada Ploča na rasporedu je sljedeće nedjelje 8.prosinca. Juniori košarkaši Ploča (trener Darijo Herceg) i kadetkinje ŽKK Ploče (trener Zoran Lončar) slobodni su u 4.kolu odnosnu 2.kolu Međužupanijske lige za njihove uzraste. Nakon ovotjedne stanke juniori će ugostiti vršnjake Amfore iz Makarske a kadetkinje će u goste Šibeniku.

   Jurica Vukojević