Sport

Pločanski sportski vikend

Pred nama je još jedan zanimljiv sportski vikend, subota i nedjelja su dani kada ćemo pozorno osluškivati kako ide našim sportašicama i sportašima u njihovim redovitim natjecanjima.
U subotu će na sportska borilišta rukometašice Dalmatinke i malonogometaši Porto Tolera. Slijede im gostovanja u Kaštelima odnosno Trogiru. U sklopu 7.kola 2 HRL – jug Dalmatinka igra derbi protiv domaćih Kaštela. Izravni je to dvoboj za sam vrh tablice, Dalmatinka je trenutno prva s 10 bodova a njihov domaćin ima bod manje i za sada je na trećoj poziciji. Moglo bi to biti izjednačeno i neizvjesno nadmetanje s mogućnošću sva tri znaka. Kaštela su prije početka prvenstva otvoreno najvaljivala borbu za prvo mjesto međutim ako Dalmatinke svedu bropletosti na minimum bliže su punom plijenu. Početak susreta je u 17,30 sati.
Nakon remija u susjedskom derbiju pred svojim navijačima Porto Tolero će u 8.kolu 2 HMNL – jug gostovati kod Okruka na parketu trogirske dvorane Vinko Kandija. Početak susreta je u 20,20 sati i bez obzira što svaki nastup na strani donosi novo iskušenje uvjerenja smo kako je Porto biliži pobjedi. Naravno, uz odlučan pristup od samog otvaranja susreta. Kako je u ovom kolu Metković slobodan eto Pločanima prilike da pobjedom sami zasjednu na drugo mjesto, u pratnji nedodirljivog Splt Tommya.
Nedjelja je dan odigravanja susreta 11.kolo u 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanskoj, početak u 13,30 sati. Gusar će na svojoj Pržini dočekati posljednjeplasirani Grk iz Potomja. Sve osim pobjede žutih iz Komina bilo bi veliko iznenađenje mada učenici trenera Oršulića muku muče s realizacijom. Bod s gostovanja u prethodnom kolu ne bi ništa značio u koliko gusari ne ulove puni plijen, a zakon velikih brojeva kazuje kako bi im se moglo otvoriti i pred protivničkim vratima. Do sada igra dobra, malo golova. Jadranaše iz Ploča nećemo vidjeti drugu nadelju za redom. U 10.kolu bili su slobodni a domaći susret 11.kola sa Slavenom su odgodili zbog nastupa juniora i kadeta na turniru u Zagrebu (Trnje i Špansko od 22. – 24.studenog). Susret je odgođen u dogovoru s klubom iz Grude i Povjerenikom lige a odigrat će se tijekom sljedećeg tjedna. Jadran LP je inače vodeća momčad natjecanja.
Juniori košarkaši Ploča gostuju u 3.kolu Međužupanijske lige kod vršnjaka A – 2 ligaša Omiš Galeba. Treći je to njihov nastup na strani u nizu a sa starim sportskim prijateljima i suparnicima nastojat će odigrati što kvalitetnije. Obrazac kako igrati u gradu na ušću Cetine svakako im je drugo poluvrijeme prošlotjedne pobjede kod splitskog Adriatica. Čvrsto i koncentrirano u obrani te brzi protok lopte u napadu recept su za uspješan nastup. Početak susreta u 17,30 sati.
Redovito 6.kolo Lige veterana Grada Ploča igra se po običaju nedjeljom u velikoj dvorani Doma sportova od 15 do 20 sati. Za sada maksimalni bodovni učinak ima samo prošlogodišnji prvak Porto Tolero, prvi pratitelji su Kamenko i Crna Rika. Raspored nam nudi šest zanimljivih parova a posljednji susret večeri donosi sraz drugoplasiranog Kamenka i četvrte Luke Ploče pa je to na neki način derbi kola.

Evo svih parova: Desne Ancona – Komušina, Staševica – Baćina, Crna Rika – CB Splendid, Otrić Seoci – Vrgorka, Ploče 76 – Porto Tolero, Kamenko – Luka Ploče.

Jurica Vukojević