Sport

PLOČANSKI ŠAHISTI PRVACI TREĆE LIGE: Dogodine drugoligaši!

U posljednjem 7.kolu 3 HŠL – jug šahisti Ploča ostvarili su uvjerljivu 5:1 pobjedu protiv momčadi Epetium iz Stobreča. Novim bodovima potvrdili su prvo mjesto i plasman u drugoligašku konkurenciju!

Konačnih 5:1 pokazuje dominaciju domaćih šahista, prema najavama očekivali su znatno teži posao i zanimljivije nadmetanje. Na četiri ploče upisali su pobjede (Viskić, Filipović, Porobija, Gašpar), a na dvije remizirali (Bogoje, Blažević).

Zaista dojmljivo i za svaku pohvalu, ozbiljnim nastupom zaključili su natjecanje među trećeligašima. Na šest susreta Pločani su ostvarili četiri pobjede (Brodarica, Jelsa, Goran Bibinje, Epetium) i dva izjednačena rezultata (Petar Žaja Aržano, Šibenik 2), te zaključili natjecanje na prvom mjestu s 10 bodova.


U svim susretima nastupila je standardna postava: Paviša Viskić, Miroslav Filipović, Antonio Porobija, Budimir Boroje, Danijel Blažević, Robert Gašpar.

Evo, i pojedinačnog učinka pločanskih šahista: Viskić 3/6, Filipović 3,5/6, Porobija 5,5/6, Boroje 3/6, Blažević 4/6, Gašpar 5,5/6.

Plasman i nastup među drugoligašima je novi izazov, a za to će se morati još bolje posložiti i pripremiti. Za vjerovati je da će spremno dočekati viši rang natjecanja.

Čestitke na naslovu trećeligaškog prvaka i sretno u konkurenciji drugoligaša.

REZULTATI 7.KOLA 3 HŠL – JUG: Ploče – Epetium 5:1, Goran 2 – Šibenik 2 3:3, Petar Žaja – Jelsa 3:3, slobodna Brodarica.

KONAČNI POREDAK: 1. Ploče 10, 2. Šibenik 2 9, 3. Goran 2 8, 4. Epetium 6, 5. Jelsa 4, 6. Petar Žaja 3, 7. Brodarica 2.(jv)