Sport

Pločaninu Jurici Vukojeviću nagrada za životno djelo!

Loše vrijeme je tradicionalnu svečanost Zajednice športa Dubrovačko neretvanske županije iz Sponze preselila u Knežev dvor u kojem su uručene nagrade za najuspješnije u protekloj godini.

Zajednica je i ovaj put nagradila najuspješniju nadu županijskog sporta u obje konkurencije, ženskoj i muškoj, zatim uručila nagradu za najuspješniji Županijski sportski savez, dodijelila posebna priznanja, između ostalog za životno djelo, a u seniorskoj konkurenciji nagradila najuspješnijeg trenera, momčad, žensku ekipu, sportaša i sportašicu.

U seniorskoj konkurenciji laureati su Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. i trener hrvatske reprezentacije, seniori Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje, seniorke Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, te vaterpolist Jug Adriatic osiguranja i hrvatski reprezentativac Loren Fatović i judašica Dubrovnika 1966. i hrvatska reprezentivka Petrunjela Pavić.


Košarkašica Raguse i kadetska reprezentativka Ella Majstorović i Luko Vezilić, vratar mlađih uzrasta Vaterpolskog kluba Cavtat su dobitinici nagrade za najuspješniju nadu, dok je Športska zajednica Grada Metkovića preuzela nagradu za najuspješniji Županijski sportski savez.

Zajednica športa odlučila je dodijeliti Cvetani Matić, trenerici košarkašica Raguse, Priznanje za promicanje i izniman razvitak ženskog sporta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, zatim nagradila je za 90 godina djelovanja Nogometni klub Neretvanac iz Opuzena. Nagrada za izuzetno sportsko postignuće dodjeljena je automobilističkom djelatniku Juraju Popoviću iz Dubrovnika, a najveće priznanje, Nagrada za životno djelo otišla je u ruke Jurici Vukojeviću iz Ploča, bivšem sportašu, dugogodišnjem djelatniku, gotovo 50 godinama sportskom novinaru, koji ove godine obilježava pola stoljeća u sportu…

USKORO OPŠIRNIJE, TE FOTOGRAFIJE

Tekst: Tonči Vlašić/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Foto: arhiva Ploče Online

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci