Sport

Pločanin Hrvoje Kežić pozvan u Hrvatsku ragbijašku reprezentaciju za EP!

U Zagrebu od 21.travnja do 29.travnja održava se Europsko prvenstvo u ragbiju za juniore “U-18” za konferenciju 1, a na kojem uz Hrvatsku sudjeluju još ragbijaške reprezentacije Mađarske, Bugarske, Moldavije, Slovačke i Izraela. Mladi Hrvatski ragbijaši za ovo prvenstvo odradili su opsežne pripreme, tako su od 21. –  23. ožujka i od 29. – 30. ožujka pripreme odradili u Splitu.

U Zagrebu su već 1.travnja odigrali pripremnu utakmicu protiv Engleske, zatim su 4.travnja odigrali između Sjevera i Juga utakmicu u Splitu. Poslije toga sa pripremama se nastavilo u Zagrebu od 13. – 15. travnja te završni dio i okupljanje u Zagrebu 19. travnja. Od 50 ragbijaša koliko ih je prošlo kroz “filter” pripreme, izbornik Ivan Šuta je odredio 26 ragbijaša koji će obući kockasti dres na ovom Europskom prvenstvu, a među njima mjesto je našao i Hrvoje Kežić (rođ. 5. siječnja 2001.godine) iz ragbi kluba Ploče.

Na pripremama je bio Gabrijel Bošnjak također iz ragbi kluba Ploče ali nije uspio ući u uži izbor obzirom na ulazno godište te ostaje da čeka sljedeću priliku.


Prvu utakmicu izabranici Ivana Šute igraju 22. travnja(nedjelja) protiv Moldavije, te za ovu utakmicu kadru su: Abramušić, Rudić, Boljat, Perišin, Knezović, Šutić, Ivanda i Ivica(RK Nada-Split), Bulum, Vukovac, Livaić, Kostić, Kellett, Šuklje, Ban(RK Zagreb), Kežić(RK Ploče), Jukić, Munivrana, Prološčić(RK Sinj), Karapetrić, Kolić, Vešligaj, Buljanović, Fišić(HARK Mladost-Zagreb), Svaguša, Malenica, Marjančević(RK Makarska Rivijera).

 

Pripremio: Sana

Slika: Arhiva Hrvatski ragbijaški savez

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci