Sport

Pločani zasluženo jesenski prvaci SuperSport 2. NL – Prošetali se Lijepom našom

Spuštena je zavjesa na prvi dio novoosnovane SuperSport 2. nogometne lige kroz koju se prošetao Jadran Luka Ploče.

Na početku malo tko je vjerovao da će Plavi imati ovako uspješnu jesen u povijest upisanu. Strateg Mišo Krstičević sa svojim pomoćnikom Darkom Cvijanovićem posložio je kockice mladosti i iskustva te iz utakmice u utakmicu pisao povjest nogometaša sa ušća Neretve. U rosteru kroz zapisnike u 15 kola na raspolaganju je imao 25 igrača koji su ostvarili određenu minutažu dok su neki učili s klupe. Od odigranih 15 utakmica Pločani su jesenski dio prvenstva završili s 35 osvojenih bodova, jedini bez poraza s 10 pobjeda i 5 neodlučernih utakmica te gol razlikom +18.

Postigli su 26 pogodaka samo dva manje od Jadrana iz Poreča, dok su primili najmanje – samo 8 pogodaka u ligi. Kod kuće su odigrali 8 utakmica, upisali 7 pobjeda i 1 neodlučenu utakmicu, postigli 20 i primili 6 pogodaka. Najvećim rezultatom kod kuće su pobijedili Zagorec sa 5:1 te Marsoniu sa 3:0. U gostima su odigrali 7 utakmica, upisali 3 pobjede i 4 utakmice odigrali neodlučeno. Postigli su 5 pogodaka i primili samo 2 pogodka po čemu je mladi vratar Leo Margan najbolji vratar lige sa svega 6 primljenih pogodaka u 15 utakmica te ujedno je na travnjaku proveo 1350 minuta.


Lider lige odigrao je 2 utakmice nepopularnim rezultatom bez pogodaka, obje u gostima, dok je 3 utakmice završio sa 1:1 od toga 1 kod kuće i 2 u gostima. Pločani u svojim redovima imaju i Nikolu Marića najboljeg strijelca lige s 13 postignutih pogodaka.

Ovako uspješnoj polusezoni Plavih uz sve zasluge nogometaša i trenera tu je i agilna uprava koja ih je pratila u korak predsjednik Tihomir Krstičević, direktor kluba Petrit Dulaj, tajnki Nikola Beidenegl te neizostavni doktor Dragan Kontić. Tu su ostali članovi kluba uz vjerne Trlilule navijače koji su iz utakmice u utakmicu pratili nogometaše kako na domaćim utakmicama tako i u gostima. Pločani i tu drže rekord na tribinama jer su bili mamac mnogim gledateljima koji su dolaziili u sve većem broju da vide čudo sa ušća Neretve potpisano Krstičević-Cvijanović.

Tekst i fotografije: Branko Kulidžan

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci