Sport

Pločani uvjerljivi u Splitu

U 2.kolu Međužupanijske košarkaške lige juniori Ploča i drugi put su gostovali, opet im je protivnik bio Adriatic ali ovoga puta iz Splita. Nakon poraza na otvaranju sezone od dugopoljskog Adriatica (63:74) učenici trenera Darija Hercega uvjerljivo su slavili rezultatom 89:65 na parketu dvorane splitske Trgovačke škole protiv momčadi koju vodi Pero Vučica, bivši poznati košarkaš Splita.

Prvi dio susreta, prve dvije četvrtine, završile su minimalnim vodstvom Pločana 34:33 a što razlika nije bila izraženija krivi su sami Pločani koji su promašili neshvatljivih 15, što se kaže,  mrtvih zicera. U nastavku sve je išlo na mlin crvenih iz Ploča, poboljšana koncentracija i realizacija donijeli su stalni rast prednosti i na kraju zasluženu pobjedu. Ovaj prvi puni plijen važan je zbog samopouzdanja za sljedeće nastupe.

Inače, Pločani su u ovom susretu trebali biti domaćini međutim na zamolbu Splićana zamijenjeno je domaćinstvo pa će u drugom dijelu prvenstva ove momčadi svoje nadmetanje odigrati u Pločama. U 3.kolu juniori Ploča ponovno će u goste i to kod Omiš Galeba.


ADRIATIC SPLIT – PLOČE 65:89 (15:10, 18:24, 11:23, 21:32)

Suci: Luka Pribisalić i Ivan Hajduk (oba Split)

PLOČE: Ivan Despot, Karlo Bogunović 4, Ivan Peko 33, Ante Štrbić 2, Tomislav Kelava 15, Luka Šunjić, Emil Jelavić 9, Ivan Jelavić, Mladenko Kramar 4, Kristian Burmaz 3, Roko Dominiković 19. TRENER: Darijo Herceg

SLOBODNA BACANJA: Ploče 19 – 36, Adriatic 19 – 26.

Tekst i slika: Jurica Vukojević