Sport

Pločani u srcu Slavonije traže prolaz u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa!

Pločanski trečeligaš Jadran Luka Ploče nakon mjesec i pol dana napornih priprema gdje se dobro i kvalitetno radilo već u srijedu kreće u novu natjecateljsku sezonu, a prvi izazov je pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa u Belišću protiv istoimenog trećeligaša sa istoka.

– Nogometaši Belišća prošlu sezonu su završili na 4. mjestu, nisu mi nepoznati, a kroz prelazni rok promjenili su skoro cijelu momčad. Imamo prilično dovoljno podataka o njima te mislim da ćemo taktički do sureta biti spremni – tako razmišlja pločanski strateg Goran Proleta, te dodaje:

– Od svojih igrača, pošto smo gosti, želim maksimalan oprez, ozbiljan pristup utakmici i kolektivnu igru koja nas može dovesti do povoljnog rezultata.


Na put u Belišće plavi sa ušća Neretve ne idu kompletni, Zdenko Turudić pauzirat će zbog crvenog kartona, te Marin Romić koji povredu vuče još iz prošlog dijela prvenstva.

Vrijedno je znati da je Jadran LP prošle godine u kup natjecanju došao do osmine finala kada je poražen u gostima od Vinogradara.

Sretno Jadrane!

Piše: Sana