Sport

Pločani u prvoj sezoni SuperSport 2. NL ostvarili povijesni uspjeh, pripreme počinju za 15 dana

Dok lopta miruje na ušću Neretve vrijedna i agilna uprava Pločanskog drugoligaša u potrazi je za novim pojačanjima za sljedeću natjecateljsku sezonu koja je pred vratima. Na kraju prve sezone u SuperSport 2.nogometnoj ligi trećem rangu natjecanja plavi su osvojili zavidno i povijesno za klub 3.mjesto.


Strateg Mišo Krstičević sa svojim pomoćnikom Darkom Cvijanovićem tijekom prvenstva koristio je 26 nogometaša te ostvario što mnogima neće uspjeti jer uz mladost i iskustvo šetao se ligom i pisao povijest. U 30.kola plavi su prva 24.kola bili vodeća momčad a onda spletom okolnosti u momčadi i klubu došlo je do opuštanja te na kraju sezone zadovoljili se mjestom u samom vrhu tablice.

Uz ovaj uspjeh u klubu se mogu pohvaliti i pojedinačnim uspjesima, pa tako Jadran Luka Ploče jedina je momčad koja u 15 domaćih utakmica nije upisala niti jedan poraz već 12 pobjeda i 3 neodlučena rezultata.

Na kraju sezone po ocjenama novinara Sportskih Novosti Nikola Marić proglašen je najboljim igračem prvenstva koji je ujedno sa 25 postignutih pogodaka i najbolji strijelac lige.

Pločani su prvi i po broju gledanosti kako na domaćem tako i gostujućim terenima. Kod kuće u 15 utakmica gledalo ih je 6800 što je po utakmici 453 gledatelja, dok ih je u gostima gledalo 4450 gledatelja što je 296 gledatelja po utakmici.

Mladi vratar Leo Margan je treći vratar prvenstva  a jedini u Pločanskoj momčadi koji je od prve do zadnje minute svih 30 utakmica proveo na travnjaku te skupio 2700 minuta. Ujedno je i vratar koji kroz prvenstvo na 11 utajkmica nije primio pogodak.

Uz prvenstvo plavi su igrali i Županijski kup u kojem su pobjednici te ih očekuje izazovno natjecanje među najboljim u pred kolu Hrvatskog kupa.

Do početka priprema za novu sezonu ostalo je još 15 dana, redove Jadran LP već su napustili neki igrači koju su otišli na druge destinacije tako da će početkom priprema biti vrlo zanimljivo vidjeti tko je ostao, a tko je novi u plavoj svlačionici.

Piše: Branko Kulidžan

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci