Sport

Pločani se ove godine zadovoljili brončanom medaljom

Košarkaški veretani Ploča nastupili su na “3.Adriatic kupu”, međunarodnom turniru kojeg uspješno organizira košarkaški klub veterana Adriatic iz Splita. Natjecali su se u kategoriji +45 godina. Ove godine su se zadovoljili brončanom medaljom, te su bogatiji za još jedno odličje koje su donijeli u dolinu Neretve. Turnir se igrao po skupinama i Pločani su pobjedom u posljednjem kolu skupine pobijedili Varaždin sa 41:29 i tako osvojili drugo mjesto.

U utakmici za treće mjesto koja je bila neizvjesna do samog kraja veretani Ploča su bili bolji od momčadi Međimurja iz Čakovca, te pobjedom 48:46 zaslužili brončanu medalju. Pobjednik ovogodišnjeg turnira je momčad Vitalac iz Splita, prošlogodišnji finalist koji je ove godine pobjedio organizatora turnira i domaćina momčad Adriatica.

Momčad Ploča je bila i najstariji sudionik natjecanja u prosjeku preko 50 godina starosti. Za KK Ploče igrali su: Šakić, Lončar, Ž.Matić, D.Marić, I.Marinović, T.Marinović, Musić, Cvijanović, Vukojević, Palac, Delalić i Rajić


Pripremio: Sana