Sport

Pločani se iz Trogira vratili sa tri boda; Korljan dvostruki strijelac

Porto Tolero “puše” Crnici za vratom s obzirom da je u okviru 4. kola 2. HMNL-Jug slavio protiv Trogira. Utakmica je bila gotova već u prvom poluvremenu, a u drugom dijelu gosti su samo priveli utakmicu kraju. Strijelci u veoma važnoj pobjedi bili su Jure Korljan (2), Matko Krilić i Josip Pear.

Pločani su dobro otvorili utakmicu te došli do vodstva već u šestoj minuti preko Matka Krilića. Neko vrijeme mreže su mirovale, a onda je Jure Korljan u razmaku od tek jedne minute dvaput zatresao mrežu domaćina. Jedan od iskusnijih u momčadi Porto Tolera ostao je miran u obje situacije i donio svojoj momčadi prednost od tri gola pred odlazak na odmor.

U drugom poluvremenu momčad Denisa Malića igrala je sigurno i bez puno riskiranja. Za 4-0 zabio je Josip Pear u 28. minuti susreta, a jedini pogodak Trogirane zabio je Palada četiri minute prije kraja susreta.


Ostali rezultati 4. kola 2. HMNL-Jug
Crnica-Okruk 6-1
Ustanik-Mejaši 0-3
Kijevo Knin-Jezera 6-3
Metković-Hajduk 3-4
Torcida-Genius 4-1

Što se liste strijelaca tiče, Matko Krilić je uvjerljivo prvi sa devet pogodaka nakon prva četiri kola. Porto će iduće kolo igrati protiv Crnice što je ujedno i derbi kola u kojemu će, pred svojim navijačima Porto pokušati uzeti cijeli “plijen”.