Sport

Pločani ovaj vikend kobni za Sinjane: RK Dalmatinka zaustavila RK Sinj

Dalmatinka je dobila Sinj u 2. kolu južne skupine Druge hrvatske lige rukometašica. U svom Domu sportova u Pločama, pred nešto više od 300 gledatelja, bila je bolja s 23:22. Sinjanke su povele sa 4:0. Tek tada su krenule ‘Malene’, koje su sredinom prvog poluvremena poravnale na 8:8, a na odmor otišle s vodstvom 12:10. U nastavku Sinj je izjednačio na 13:13. Do kraja susreta ekipe su se izmjenjivale u vodstvu: pogodak, dva za jednu, pa za drugu ekipu. Domaće su u posljednjoj minuti stigle do konačnih 23:22. Sinj je imao posljednji napad.

Pod vodstvom trenera prof. Ivana Jerkovića pogotke za Dalmatinku postigle su Ema Barbir (8), Lucija Cvijanović (3), Klara Arar, Magdalena Žderić, Lana Jarak, Matea Krilić i Iva Žderić po dva, a po jedan Antonija Šimić i Josipa Oršulić. Petra Marinović je imala 10 obrana, još su igrale Petra Sršen, Sara Tomašević, Ana Stanković, Gabrijela Čupić, Anamarija Nikolac i Andrijana Vlatka Jelčić.


Dalmatinka je bila uspješna i u 1. kolu. S 22:20 dobila je u gostima Marina Kaštelu te vodi sa 4 boda. U 3. kolu, 21. listopada, ‘Malene’ su gošće Orkana, koji ima pobjedu i poraz. U ligi je devet klubova. Metković, koji je bio slobodan u 1. kolu, u 2. kolu je slavio u Zadru protiv Zadra 1954. s 28:17. Rukometašice Metkovića u 3. kolu dočekuju Split, koji ima pobjedu i poraz.

DALMATINKA: Petra Sršen, Sara Tomašević, Ana Stanković, Klara Arar 2, Lucija Cvijanović 3, Antonija Šimić 1, Ema Barbir 8, Petra Marinović, Magdalena Žderić 2, Lana Jarak 2, Josipa Oršulić 1, Matea Krilić 2, Iva Žderić 2, Gabrijela Čupić, Anamarija Nikolac, Andrijana Vlatka Jelčić. Trener: Ivan Jerković

SINJ: Ana Ćosić-Dragan, Manuela Runje 4, Nina Boban, Ema Bilobrk 3, Marija Hrgović-Tomić 6, Matea Radonja 1, Mia Koprčina, Matea Mažurin 2, Nikolina Laco 2, Maja Bilandžić, Andreja Vugdelija, Marija Poljak, Karmen Ćurković 4, Paula Vugdelija, Marina Pavić, Karmen Paštar. Trener: Ljiljana Borozan

dubrovacki.hr