Sport

Pločani osjetno pojačani ulaze u novu sezonu

Iza Pločanskog trećeligaša mjesec dana je već napornih priprema, gdje se broje kilometri i lije znoj, jer trener Goran Proleta i njegov pomoćnik Stipica Zmijarević ništa ne prepuštaju slučaju.

Pripreme se odvijaju na igralištu te ušću rijeke Neretve, gdje je u kondicijske pripreme uključen i Vedran Jurinović kondicijski trener – magistar kineziologije, dok je agilna uprava na čelu s direktorom kluba Petritom Dulajem i predsjednikom Tihomirom Krstičevićem tragala za pojačanjima, kako bi u natjecanje ušli što spremniji i bolji nego prošle godine.

U rubrici dolasci su Marin Sršen (Neretvanac), Mihovil Šutalo. bivši igrač Neretve. a zadnji klub iz kojeg dolazi je Elseremo Brumov (Češka), Nino Maleta povratnik iz Njemačke, Zdenko Jurčević (Neretva), Aljoša Krstičević povratnik iz Neretve, Vlado Franić povratnik sa školovanja, Ante Sršen iz Neretvanca, igrao još za momčad Hajduk II. a ima iskustva igranja u 2. HNL te Bruno Šutalo vratar mlade Hrvatske reprezentacije “U-17” s kojom je bio na svjetskom prvenstvu u Čileu, a poslije Zrinjskog (Mostar) posljednju klub mu je bio Neretva.


Iz kluba su otišli Marko Petrović, Ivan Paponja i Ante Kraljević te samo sedam dana pred početak prvenstva dugogodišnji vratar Josip Ljubičić sporazumno je raskinuo ugovor i napustio klub.

U pripremnom periodu Pločani su odigrali sedam prijateljskih susreta:

Jadran LP – Neretvanac 1:3 (Barbir),
Neum – Jadran LP 1:3 (Jurčević, Markotić, Kalfić),
Zrinjski (Mostar) – Jadran LP 4:0,
Neretvanac – Jadran LP 2:2 (Kalfić, Jurčević),
Kamen – Jadran LP 0:3 (M. Šutalo 2, A. Musulin),
Jadran (Tučepi) – Jadran LP 1:2 (M. Šutalo, Kalfić),
Neretva – Jadran LP 2:4 (Jurčević, Kalfić, A. Sršen i M. Šutalo).

Za sedam dana u 1. kolu Jadran LP ide u goste GOŠK-u u Dubrovnik.

-_Pripreme smo odradili kvalitetno i disciplinirano, igrači su maksimum dali od sebe i spremni očekujemo prvi dio ovogodišnjeg trećeligaškog natjecanja. U svaku utakmicu ćemo ulaziti tražeći povoljan rezultat i tri boda. Liga u posljednjih nekoliko godina nikad nije bila jača kad se uzme u obzir da su tu nekada prvoligaši Zadar i Split te Imotski, onda za nas nema predaje. Očekujem da jesenski dio prvenstva završimo u gornjem domu tablice, rekao je strateg Plavih sa ušća Neretve – Goran Proleta.

Pripremio: Sana