Sport

Pločani na 23. nagradi Malačka – Sv.Dujam 2020.

“Evo dosao je jos jedan oktanski vikend, 23. nagrada Malačke Sv.Dujam 2020.

Kao što smo imali prethodnu auto utrku brdo u Skradinu koja je prošla sa odličnim rezultatima naših vozača Sandro Babić, Dino Dominiković, Toni Bebić. Uvim putem u ime svih članova kluba želimo vam da vas bolidi slušaju i naravno uspješno odvožen vikend!

Ekipa, sretno i pun gas!” – poručili su jutros članovi AMK Racing teama Ploče.


Vrijedni sportski entuzijasti Splitskog autokluba, nositelji su organizacije i u završnim su pripremama 23. izdanja međunarodne utrke na brdskim stazama „Nagrada Malačke – Sv.Dujam 2020.“, na kojoj se očekuje nastup stotinjak vozača iz desetak europskih zemalja. Lista prijava, koja je u finalizaciji pred objavu, naznačit će po prvi puta na stazi Malačka nastup više europskih brdskih prvaka, a među desetak formula i prototipova, uglavnom iz Italije, posebnu pažnju privlače višestruki europski prvaci Talijani Simone Faggioli i Christian Merli. Njihov dvoboj u Skradinu završio je pobjedom Merlija, ali rekordnom vožnjom Faggiolija. Prilika je da na Malački, gdje obojica, zahvaljujući prvenstveno „koroni“ i blokadi europskih brdskih utrka i samog FIA prvenstva, stižu s novim izazovom. Očekuje ih, iz godine u godinu sve bolje pripremljena staza duga 4.100 metara, smještena u zaleđu kaštelanskog kraja, na unutrašnjem dijelu padine, u neposrednoj blizine Trolokvi i Lečevice.

Uz europske i ine asove iz inozemstva, pažnju će privući i nastup velikog broja hrvatskih automobilista, među kojima su posebno brojni članovi klubova iz Dalmacije,a među njima i naši Pločani.

Sretno!