Sport

Plina Istočna pobjednik Jadranskih igara u Zatonu

U subotu 1. kolovoza karavana Jadranskih igara zaustavila se u mjestu Zaton Veliki kraj Dubrovnika, gdje su se održale još jedne ovogodišnje Jadranske igre. Najjača konkurencija ekipa dosada u Zatonu bila je pun pogodak za još jednu večer dobre zabave i natjecanja koju su organizirali Turistička zajednica grada Dubrovnika i agencija Adria events. Pobjedu su u samom finišu igara izborili gosti iz Ploča, ekipa Plina istočna.

Šest seniorskih i četiri juniorske ekipe bili su savršena kombinacija za odličan provod i još jednu nezaboravnu večer na Jadranskim igrama. Ekipe Zaton water sports (Zaton), Majkovi (Majkovi), Par excellance (Komolac), Trsteno (Trsteno), Plina istočna (Ploče) i AŠD Orašac (Dubrovnik) snage su odmjerili u igrama streličari, leteći vaterpolo, mošarka, pršut i potezanje konopa.

Natjecanje je bilo zanimljivo već od samog početka, a nakon treće igre bilo je jasno da će do kraja biti neizvjesno i napeto. Naime, borba se na terenu vodila između dvije iskusne ekipe – Pline istočne i AŠD Orašca te ekipe Trsteno koja je prvi puta sudjelovala na Jadranskim igrama. Upravo je ova debitantska ekipa pokazala velik potencijal da u narednim godinama stasa u odličnu ekipu koja bi mogla ostvariti jako dobre rezultate. Trsteno je osvajanjem maksimalnog broja bodova u dvije igre malo ‘zakuhalo cijelu situaciju’ te je o pobjedniku i ovog puta odlučila posljednja igra, potezanje konopa, u kojoj je nedvojbeno najjača i najiskusnija bila Plina istočna.


Velikih 15 bodova u konopu bilo je dovoljno da gosti iz Ploča nadomjeste svoj bodovni zaostatak te stignu do toliko željene pobjede i ‘karte’ koja vodi u polufinale na Korčulu. Nove snage u redovima ove poznate ekipe iz doline Neretve predvođene kapetanom ekipe Kristijanom Nikolcem uz glasnu potporu i savjete Joška Barbira koji ovog puta nije nastupao već je sve pratio iz publike, pokazale su velik potencijal i dokazale da nikako ne zaostaju za starom ekipom koja je prije tri godine osvojila broncu u hrvatskom finalu. Plina istočna ukupno je osvojila 43 boda. Drugoplasirana je bila ekipa AŠD Orašac s osvojenih 39 bodova, a trećeplasirana ekipa Trsteno s ukupno 34 boda. Osim seniora, u Zatonu su se natjecali i najmlađi Jadranaši na Jadranskim igrama Junior. Najboljom juniorskom ekipom pokazala se ekipa simpatičnog imena Praznoglavci iz Zatona.

Cijelu je manifestaciju pratila mnogobrojna publika, a među posjetiteljima su se mogla naći i neka poznata lica. Naime, nakon igara u Zatonu se zabavljalo do dugo u noć uz svevremenske hitove poznatog hrvatskog pjevača Giuliana, koji je prije svojeg nastupa pozorno pratio što se događa na terenu Jadranskih igara.

Nakon natjecanja u Zatonu, Jadranske igre idu dalje u potrazi novim pobjednicima i dobrim provodom. Iduća lokacija u dubrovačkoj regiji je mjesto Mlini gdje se igre održavaju u nedjelju 2. kolovoza s početkom u 20:00 sati.

jadranskeigre.com