Sport

Konopom do finala: Plina istočna slavila na igrama u Korčuli

Jadranske igre, Korcula 2014

U nedjelju 03.8.2014. na bazenu KPK Korčula održane su druge po redu Jadranske igre drugog kruga u kojima smo saznali još jednog finalista pete sezone.  Od početka do kraja igara na Korčuli zabava, dobra energija i navijanje nije stalo, a ovakva atmosfera najbolje potvrđuje status Jadranskih igara, odnosno činjenicu da su Jadranske igre uistinu najbolja ljetna zabava na Jadranu.

Laki pingvini (Korčula), Šišmiši (Konavle), FunH20 (Župa dubrovačka), Kamen (Brela), Plina istočna (Ploče) i AŠD Orašac (Dubrovnik) jučerašnje su ekipe koje su na terenu na Korčuli napravile pravi show program. Na krilima navijača koji nisu birali za koga će navijati već su podršku davali apsolutno svim ekipama, doživjeli smo igre upravo onakvima kakvima smo ih zamišljali od njihovih početaka: kao zabavu i druženje, kao događaj nakon kojeg se kući vraćate s velikim osmijehom na licu koji govori samo jednu stvar – da, bilo nam je zaista odlično!

Već smo pri samom dolasku vidjeli da će večer proći u jako dobrom tonu, kada su se uz ekipe na Korčuli pojavili i njihovi vjerni navijači. Najviše ih je naravno bilo na strani domaće ekipe Laki pingvini, no najglasniji su ipak bili navijači ekipe AŠD Orašac i Fun H2O, koji su nam pokazali što je navijanje i prijateljstvo kada su se udružili i zajedničkim snagama bodrili obje ekipe. Uz takvo zaleđe – ritam bubnjeva, glasno skandiranje i čak četiri bakljade koje smo imali prilike vidjeti, ekipe su jednostavno morale uživati  i veseliti se bez obzira na ostvarene bodove i rezultate.


No krenimo redom – leteći vaterpolo, utrka bačvi, pršut, mošarka i potezanje konopa – pet je igara u kojima su se natjecale naše ekipe. U letećem je vaterpolu najbolji rezultat ostvarila ekipa AŠD Orašac koja je sa preko 120 punata osvojila najviše bodova te se u startu nametnula kao jedna od potencijalnih ekipa za osvajanje odličja. Nakon lošijih rezultata prošle sezone, i kod ekipe iz Ploča bilo je vidljivo da su ove godine spremniji, a to su pokazali već u drugoj igri u kojoj su njihove ljepše polovice iz ekipe ostvarile najbolji rezultat u utrci bačva te time ekipi donijele velikih 10 bodova i vodstvo. Po završetku treće igre dogodio se potpuni preokret, tribine su doživjele potpuni trans i euforiju, a sve to zahvaljujući domaćoj ekipi Laki pingvini koji su izvrsnim vremenom od 23 sekunde u igri pršut izjednačili s do tada vodećom ekipom iz Ploča. U mošarci pak je ponovno briljirala ekipa AŠD Orašac te su se time progurali do prvog mjesta dijeleći isti broj bodova s ekipom domaćina.

O pobjedniku je i ovog puta odlučivala posljednja igra, a ekipa Plina istočna nikada nije izgubila u ovoj igri; pa ni jučer na Korčuli kada su bez imalo poteškoća povukli sve svoje protivnike te se sa ukupno  41 bodom vinuli iznad svih do finala ovogodišnjih Jadranskih igara. Ponos Neretve i neretvanskog kraja nakon godinu dana pauze ponovno će se natjecati u finalu i biti dio elitnog društva 23. kolovoza u Novalji na otoku Pagu. Laki pingvini iz Korčule sa 37 bodova završili su natjecanje kao drugoplasirani, a na treće se mjesto sa 34 boda smjestila ekipa iz Orašca.

Kada sve zbrojimo, možemo slobodno reći sljedeću stvar: zahvaljujući gostoprimstvu domaćina Gradu Korčuli, publici, navijačima i našim dragim ekipama, ovo je definitivno bio dosada najbolji događaj sezone kojeg ćemo svi zajedno još jako dugo pamtiti. Hvala ekipama koje su sudjelovale na pozitivnoj energiji koju su prenijeli na nas, na zabavi i veselju, jer da nije bilo njih ne bi bilo niti predivnih uspomena na igre u Korčuli kojih ćemo se uvijek rado sjetiti. Uz pozdrave divnoj Korčuli, naša karavana putuje dalje; na putu je prema zadarskoj regiji gdje nas očekuju kvalifikacije u Svetom Filipu i Jakovu, Jadranske igre Junior u Zatonu i Privlaci te nakon toga drugi krug igara u našem malom mistu Sukošanu…

 

Tekst i foto: Ines Brežnjak / Jadranske igre
Odnosi s javnošću

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci