Sport

Plina Istočna u finalu City Games

Šibenik je sinoć ugostio drugi po redu City Games challenger. Šest ekipa kvalificiralo se za ovaj susret i nadmetalo kako bi zaslužili kartu za nacionalno finale u Viru 10 kolovoza. Iskusne ekipe, koje su otprije upoznate s igrama, priredile su pravi show. Plina Istočna iz Ploča s 58 bodova osvojila je zlato, s 51 bodom Ombla iz Komolca uzela je srebro, dok je bronca otišla Posedarju, koje je večer završilo s 29 bodova.

Komolac, Ploče i domaća ekipa Šibenika na sjajan su način otvorili igre u letećem vaterpolu i pokazali se kao favoriti. To je posebno vrijedilo za Ploče i Komolac, ekipe koje su skoro do kraja vodile međusobnu borbu za prvo mjesto. Puno je veća gužva bila oko trećeg mjesta, no kroz iduće igre – spašavanje turistkinja, utrku magaraca, pršutu, vodenoj košarci i veslu – odlučilo se i kome pripada to mjesto. Posedarje je izbilo u prednost sa samo jednim bodom prednosti ispred domaćina u posljednjoj igri!

Šibenik se mogao pohvaliti odličnom igrom u pršutu, u kojem se bio puno bolji od ostalih, kao i činjenicom da u ekipi imaju poznatu sportašicu Nives Radić, europsku i svjetsku prvakinju u kickboksu.


“Očekivali smo pobjedu, iako možda ne tako visoku. Ekipa je bila dobra večeras, bolja nego smo se nadali, a imali smo i nešto sreće”, kazala nam je ekipa Ploča. “Sretni smo zbog ulaska u finale, nadamo se da ćemo biti na istom nivou i tamo, te ponoviti rezultat!”

“Bili smo cijelo vrijeme blizu Ploča, no jasno je da su odlična ekipa i čestitamo im na večerašnjoj pobjedi,” izjavio je kapetan Komolca. “Da smo dobili manje kaznenih bodova, moglo je biti drukčije, no što je tu je. Zahvalili bi se i organizatorima, sve je bilo savršeno. Svakako se vidimo dogodine!”

Riječi hvale imala je i ekipa iz Posedarja. “Večer nam je bila savršena, od organizacije do našeg rezultata. Ostvarili smo što smo htjeli, iako znamo da smo mogli i bolje. Ovo nam je prva godina da sudjelujemo u igrama, svidjelo nam se i vraćamo se ponovo iduće godne.”

City Games karavana nastavlja svoj put tražeći iduće finaliste, već danas na redu je novi challenger u Okrugu, nakon čega slijede Malinska 7. i Novalja 8. kolovoza.

Više informacija potražite na www.city-games.com.

 

City Games Šibenik – rezultati
1. PLOČE, Plina Istočna – 58 bodova
2. KOMOLAC, Ombla – 51 bod
3. POSEDARJE, Posedarje – 29 bodova
4. ŠIBENIK, Šibenik – 28 bodova
5. METKOVIĆ, Neretva Run – 15 bodova
6. PIROVAC, Fortuna – 14 bodova

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci