Sport

Plavi prorijeđeni u Krapinu

Prorijeđene plave čeka težak ispit kod Zagorca koji se bori za ostanak u SuperSport 2 NL. Domaćin je u pozitivnom proljetnom nizu, u tri zadnja nastupa osvojili su sedam bodova, svladali kvalitetnu momčad Zrinskog.


Međutim, prilika je ovo onim jadranašima koji nastupe da pokažu svoju snagu, imaju motiva pokazati se u najboljem svijetlu, a najvažnije će biti da budu odlučni i koncentrirani. Sigurno im neće biti lako, ali na muci se poznaju junaci.

U prvom dijelu natjecanja (7.kolo) u Pločama jadranaši su uvjerljivo slavili, bilo je 5:1 (Nikola Marić 3, Leo Petrović, Ante Glavina). Plavi će na igralište ŠRC Podgora u Krapini istrčati bez šestorice kartoniranih (N. Marić, M. Marić, Perić, Raič, Nikolac, Manenica), domaćin će također biti oslabljen neigranjem Davida Čondrića, Matea Dunića i De Souza Andre. Zagorec je na 14.mjestu s 19 bodova, svaki susret i bod im je važan, jadranaši su lideri. Susret se igra u subotu s početkom u 13 sati.

– Čeka na teško gostovanje, neće biti niti malo lako, posebno što nema šest igrača. Ali, prilika je to ostalima da pokažu svoje vrijednosti i nametnu se za ubuduće. Ne odustajemo od svog stila igre, sportski je u svakom susretu igrati na pobjedu. Zagorec je potpuno druga momčad u odnosu na jesen, znatno jača i kvalitetnija. Pokazali su to u šest proljetnih nastupa, prethodna dva gostovanja (Mladost, Jadran Poreč) smo kažnjeni za naše propuste, nismo realizirali neke svoje prilike. Kako bi rekao Mate Baturina, nekad uđe, nekad ne uđe – razmišljanje je iskusnog trenera Miše Krstičevića.

Na upit kako riješiti izostanak prvog topnika lige Nikole Marića, Krstičević će spremno:

– Igrali smo već dva puta bez Nikole, ovo mu je treća stanka zbog kartona, tu su brzi i hitri Romić, Petrović i Malek Amdouni da ga nadomjeste, neće njima biti lako, neće ni nama, ali idemo napraviti pravi rezultat.

 

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci