Sport

Plavi i crveni igrali, a žuti krojili rezultat – Jadran LP-Zagora 0:0

Plavi s ušća Neretve nisu došli do vrijedna tri boda u prvom redu zbog nezapamćeno lošeg suđenja Ive Perkovića iz Splita sa svojim drugim pomoćnikom. Po prilično prohladnom i kišovitom vremenu pred oko 100 gledatelja Pločani su dobro otvorili utakmicu. U 9. minuti bilježimo prvu priliku Danijela Dabića, a isti se u prilici našao i u 29.minuti, ali oba puta bezuspješno. Novu priliku u 40.minuti imao je Nino Maleta, koji se nije najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju, a u 45. minuti isti igrač je neprecizno iz blizine šutirao pored gola. Gosti su svoje prilike imali u 21. minuti, kada je Jure Vladović s nekih 16 metara dobro zagrijao dlanove domaćeg vratara te u 25.minuti kad se Ivan-Nikola Rodić našao u izglednoj prilici za pogodak, s 10-ak metara snažno šutirao, a krajnjim naporom je obranio Marko Čagalj. Na odmor se otišlo bez pogodaka, ali s brigama trenera gostiju Marka Sičića jer je u 9.minuti u jednom duelu ostao ležati Ante Sunara, koji je utakmicu morao napustiti zbog teže ozljede, da bi se u 45. minuti prilikom ispucavanja lopte u igralište ozljedio vratar pa je na njegovo mjesto, budući da nisu imali zamjenu vratara, stao igrač.

Drugo poluvrijeme ponudilo je mnogo uzbuđenja, nervoze i zabave za gledatelje od strane nesigurnog suca, čije je suđenje bilo slabo kako u tehničkom tako i disciplinskom dijelu. Gosti su cijelo drugo poluvrijeme bili bez ideje, gledali su koji može više loptu napucati u zrak ili preko ograde igrališta, a da ne spominjemo bezvezno valjanju po mokroj travi te odugovlačenje s vraćanjem lopte u igru, samo očekujući kraj utakmice, a što sudac nije kažnjavao niti opomenom. Domaćini su pak bili u prilikama – Barbir u 58. i 90. minuti, Primorac u 75. minuti, zatim Milinković u 69., 71. te u 82. minuti kada i postiže pogodak za vodstvo domaćina. Tad je nastala gužva na terenu, a crveni iz Unešića po terenu ganjaju glavnog suca tražeći da poništi pogodak zbog samo njima znanih razloga. U tom naguravanju zbog nedopuštenog ulaska u teren crveni kartom je dobio trener gostiju Marko Sičić te drugi žuti Ivan Borzić (prvi je dobio u 54. minuti i oba zbog prigovora glavnom sucu). Još uvijek nezadovoljni odlukom protestiraju i kod drugog pomoćnog suca Hrvoja Čatipovića, a glavni donosi solomunsku odluku i poništava već priznati pogodak nakon konzultacije s istim. Sad se s druge strane vrši pritisak na odluku o poništavanju pogotka i tu deblji kraj izvlači Pavo Mustapić, trener domaćih, koji nezadovoljan sada donesenom odlukom nedopušteno ulazi u teren, a sudac Perković pokazuje mu crveni karton i put u svlačionicu. Važno je napomenuti da je utakmica u prekidu bila punih 5 minuta, a igralo se još 8.minuta nakon 90 regularnih minuta. Domaćinu ostaje žal za propuštena tri boda, a utakmicu i nemile scene kojima smo prisustvovali treba što prije zaboraviti.

 


PLOČE Igralište Jadranovo. Gledatelja 100. Sudac: Ivo Perković(Split) 5, Pomočnici: I.Zdrilić i H.Čatipović.

JADRAN LP: Čagalj 6,5, Barbir 6, Vejić 6,5, Krstičević 6, Dabić 6(od 65.Nikolac -), Primorac 6,5, Franić 6, Maleta 6, Jelčić 6, Musulin 6(od 65.Pijević -), Milinković 6,5(od 87.Petrović -). Trener: Pavo Mustapić 6,5.

ZAGORA: Vukić 6(od 45.Slugan 6), Pleština 5,5, Dreušković 5,5, Borzić 5,5, Maleš 6, Sunara -(od 9. Gizdić 5,5), Vladović 5,5, Rodić 6, Barać 5,5, Škomrlj 6, Čaleta 5,5(od 64.Kurbaša -). Trener: Marko Sičić 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Čagalj

Pripremio: Sana