Sport

Pijević i Blažević na EP u Francuskoj

Ove subote na rasporedu je 9. kolo rukometnih prvoligašica, susretima sljedećeg 10. kola (17. studenog) okončat će se nastupi u 2018. godini. Razlog su pripreme i nastup naše ženske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje se održava od 29. studenog do 16. prosinca u Francuskoj. Nastavak prvoligaške karavane slijedi susretima 11. kola 12. siječnja 2019. godine.

Izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić, ujedno trener zagrebačke Lokomotive, odredio je 18 igračica koje će započeti pripreme u Ivanić Gradu te 10 pričuva. Prije odlaska na EP reprezentacija će odraditi i ogledni turnir u Češkoj od 22. do 24.studenog, na kojem će nastupiti selekcije domaćina Češke te Hrvatske, Slovačke i Švicarske. Na EP Hrvatska se nalazi u skupini C sa Španjolskom, Mađarskom i Nizozemskom.

Među 18 izabranica Šoštarića nalaze se i dvije bivše igračice Dalmatinke, vratarka Tea Pijević i vanjska Valentina Blažević. Pijević je sada članica Lokomotive (Zagreb), a Blažević poljskog SPR Pogon Szczecin. Ime desnog krila Anamarije Boras (Lokomotiva), također bivša Dalmatinka, upisano je među pričuvama.
Na popisu 18 udarnih još su dvije rukometašice Lokomotive koje su počele igrati u klubovima naše županije, Metkovka Marina Glavan i Dubrovkinja Kristina Prkačin.


Tekst i fotografije: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci