Sport

Petrović zadovoljan učinkom, zahvalan Krstičeviću

Jadranaši su uknjižili 15.pobjedu, na ušću Neretve uvjerljivo su svladali već otpisano Međimurje. Domaćini su šest puta matirali gostujućeg vratara, nakon 2:2 u prvih 45 minuta, u drugom dijelu su bili znatno efikasnije. Da se nisu ispriječile vratnica, pa greda, te nespretnost plavih napadača mogao je semafor na kraju pokazati i veću razliku.

Domaćini su pogotke raspodijelili na tri igrača, po dva puta strijelci su bili Nikola Marić, David Martić i Leo Petrović. Mladom stoperu Martiću prve su ovo realizacije u sezoni, Marić je podebljao ukupni učinak na 23 pogotka na vrhu liste strijelaca natjecanja, a Petrović kao drugi klupski topnik stigao je do 11 pogodaka.

– Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom od 11 golova i pet asistencija, no uvijek može bolje i nadam se da će biti toga još u preostala tri kola – uvodno će 20-godišnji bočni napadač jadranaša, brzonogi Petrović i komentira učinak do sada, kako momčadski, tako i osobni:
– Generalno sam zadovoljan. S obzirom da je ovo moja prva seniorska sezona, smatram da sam se dobro snašao i afirmirao, te pridonio dobrim igrama momčadi. Bili smo vodeći 24 kola, nažalost zadnjih nekoliko nismo lider, ali i dalje smo u utrci za prvaka. Nema predaje.


Slijede gostovanja u Dugom Selu i Slavonskom Brodu, te domaćinstvo Opatiji na kraju, evo očekivanja plave jedanaestice:
-Čekaju nas tri zahtjevna nastupa, no dobro ćemo se pripremiti za ta iskušenja. Nastojat ćemo pružiti maksimum i ovu jako dobru sezonu zaključiti što bolje.
Petrović je na ušće Neretve stigao na posudbu iz Hajduka, istek ugovora je na kraju sezone.

-Ova dobra sezona mi je otvorila neke opcije za budućnost, postoje neka zanimanja i upiti. Ali, o tom, po tom, najprije idemo muški i kvalitetno odraditi ispite do kraja – naglašava Petrović.

Prelazak iz juniorskog u seniorski nogomet pamtit će i po treniranju i nastupanju pod vodstvom iskusnog i priznatog trenera Miše Krstičevića.

– Nezaboravno iskustvo, jedna viša razina rada, sustavni pristup, puno toga sam naučio. Gdje ćeš više od toga da te na početku seniorske karijere vježba trenerska legenda. Dosta mi je pomogao da se razvijem kao igrač u svakom pogledu. Kroz cijelu sezonu treninzi su bili teški, jakog tempa. Ali to nam je pomoglo da napravimo pravi rezultat. Najbolja mi je ovo priprema za ono što me, nadam se, čeka u budućoj karijeri – zaključno će uvijek raspoloženi plavi 11.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci