Sport

PETRA SRETNO! Petra Marinović karijeru nastavlja u Francuskoj

Juniorska reprezentativka i golmanica jedinog pločanskog prvoligaša Dalmatinke, 18-godišnja

Juniorska reprezentativka i golmanica jedinog pločanskog prvoligaša Dalmatinke, 18-godišnja Petra Marinović, sljedeću sezonu provest će u  Akademiji francuskog prvoligaša BBH Brest. Rezultat je  to dogovora Petre, njenih roditelja i ljudi iz te ugledne rukometne akademije koji su pratili nastupe i igre mlade nadarene Pločanke. Suradnja se može produljiti na još dvije godine budu li obje strane zadovoljne. Veliko je to priznanje kako za Petru, tako i za Dalmatinku, koja je već odavno zaštitni znak kvalitetnih i vrhunskih rukometnih golmanica. Marinović nastavlja niz koji je započela Ivana Jelčić Kukoleča, a nastavile Marta Žderić Batinović i Tea Pijević.

Prije odlaska u Francusku, početkom kolovoza, Marinović će s juniorskom reprezentacijom nastupiti na Europskom prvenstvu za juniorke koje se u srpnju održava u Mađarskoj (Gyor). Vrijedi istaknuti da je Petra jedna od pet mladih rukometašica koje je ta francuska Akademija izabrala u ovoj godini, uz nju su tri Francuskinje i jedna djevojka iz Srbije. Brest je zauzeo treće mjesto u posljednjem prvenstvu Francuske a sljedeće sezone igrat će u europskoj Ligi prvakinja.


Petri unaprijed čestitamo 18.rođendan koji slavi ovih dana, želimo odlične nastupe s reprezentacijom na EP u Mađarskoj, izbornik je naš Ivan Jerković, i naravno puno zdravlja i sreće na novoj rukometnoj destinaciji u Francuskoj. Petra, sretno!

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Tekst i foto: Jurica Vukojević