Sport

PETI PUT! UL Stablina pobjednik brzinskih utrka u Opuzenu

Kup Slobodne Dalmacije na brzinskim utrkama lađa u Opuzenu u srijedu navečer pripao je po peti put lađarskoj ekipi Stabline.


Drugi su lađari Zagreb, a treći Crni put Metković. Oni su najbrže izveslali lađarsku rutu od Mosta do Brane na Maloj Neretvi pa su tako imali privilegiju među prvima izabrati najbolje startne pozicije na subotnjem 25. po redu Maratonu lađa na Neretvi, piše Slobodna Dalmacija. 

Lađarsko natjecanje u Opuzenu pokazalo je prvo odmjerevanje snaga među neretvanskim lađarima pa bi se tako i ukupni pobjednik spektakla mogao tražiti između ove tri najbolje plasirane ekipe.

Neki lađari danima su vježbali kako bi pokazali snagu svojih mišica, a neki su se sastali neposredno prije brzinskih utrka u Opuzenu. U Opuzenu veličanstven prizor. Zapjenila je Mala Neretva u Opuzenu pod udarcima vesala neretvanskih gusara na brzinskim utrkama koje su započele nastupom debitantske ekipe Studenti Split, a nastavljene ostalim lađarskim ekipama obrnuto od prošlogodišnjeg plasmana, pa su tako lanjski pobjednici Maratona lađa, ekipa Stabline veslali zadnji.

Vrijeme nad dolinom Neretve pred sam početak natjecanja nije bilo obećavajuće, grmilo je i sijevalo ali lađare ni to nije moglo pokolebati u prvom odmjeravanju snaga.

‘POLE POSITION’

Neki ove brzinske utrke za startne pozicije nazivaju neretvanski “pole position” po uzoru na slično natjecanje u Formuli 1. Na vodi je bilo više od tristotinjak lađara koji su se borili za kup Slobodne Dalmacije.

Na stazi dugoj oko 120 metara s okretom oko bove i povratkom natrag na mjesto gdje se startalo lađari su pokazali svoju spretnost i uvježbanost. Vrijeme je mjereno pomoću preciznog lasera, a na ekranu su se izmjenjivali rezultati i poredak koji su okupljeni Neretvani pratili sa velikim zanimanjem.

Ništa nije moglo pokolebati neretvanske lađare, pojačane ekipama iz kontinentalne Hrvatske, Bjelovara, Siska, Đakova, Primorsko-goranske županije, somborskim salašarima iz Vojvodine, lađarima iz Mostara, koji su se prihvatili vesla na Maloj Neretvi znajući da od plasmana na brzinskim utrkama ovisi startno mjesto na natjecanju ispod lučkog mosta u Metkoviću.

Slobodna Dalmacija

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci