Sport

Petar Volarević među tri najspremnija policajca u Hrvatskoj

Zagreb je ove godine bio domaćin  Štita domovine, najvećeg policijskog natjecanja koje je dalo najspremnijeg hrvatskog policajca. Kvalifikacije su održane u srijedu i četvrtak, a jučer je završena utrka. Više od 70 natjecatelja u četiri kategorije odmjerilo je snage u Zagrebu i okolici na policijskom sportskom natjecanju koje je poprimilo i međunarodne razmjere.

Kao i lani, interventni policajac PU krapinsko – zagorske u kategoriji MUP/MORH bio je najbrži, najspretniji i najspremniji. Osvojio je stazu dugačku 35 kilometara i prvo mjesto na petom po redu natjecanju Štit domovine, koje je ove godine bilo u Zagrebu. Drugi je bio vojnik, skupnik Antonio Đurčević, a treće mjesto osvojio je Petar Volarević (IJP Dubrovnik).

Na ovogodišnjem Štitu domovine Zagreb 2023. sudjelovalo je 73-oje natjecatelja. Među njima pet stranih policajaca, a u ženskoj kategoriji 10 policajki i vojnikinja. Među strancima nepobjedivi je bio slovenski specijalac Jure Majdić koji je realno, baš kao i lani, osvojio Štit domovine, no ove godine organizator MUP nije mu ga dodijelio niti je bilo proglašenja u apsolutnoj kategoriji.


Od žena je najspremnija vojnikinja, poručnica Ana Antolić iz Počasno-zaštitne bojne, drugo mjesto osvojila je policajka Martina Radman iz PU sisačko-moslavačke, a treće vojnikinja, skupnica Sara Grubić iz Obavještajne pukovnije.

Natjecali su se i policijski veterani. Pobjednik u njihovoj kategoriji je Josip Marić, drugi je bio Gabrijel Flegar, a Josip Klemm i Mario Kos podijelili su treće mjesto.

Foto: Tri najspremnija na Štitu domovine Zagreb 2023 u kategoriji MUP/MORH (Jurica Galoić/PIXSELL)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci