Sport

PETA POBJEDA U NIZU, TREĆA GOSTUJUĆA: Nastavlja se rukometna bajka djevojaka s ušća Neretve

Nastavlja se rukometna bajka djevojaka s ušća Neretve. Drugo neugodno gostovanje u nizu i druga pobjeda. Nakon slavlja u Umagu Dalmatinke su pobjednički prošle kroz Čakovec, Zrinski – Dalmatinka 20:21 (11:10).

Treća je to gostujuća pobjeda učenica trenera Jerkovića, šesta ukupno, peta u nizu. I rezultat toga je potvrda trećeg mjesta, veliko bravo i čestitke za Dalmatinke.

Kao i nekoliko prethodnih nadmetanja ova dva sastava, i ovo je bilo tvrdo, čvrsto, uzbudljivo i neizvjesno. Ono što su nekad djevojke s ušća Neretve gubile, sada pobjeđuju i uzvraćaju s kamatama.


Cijeli susret je protekao u izjednačenom nadmetanju, bez značajnijeg rezultatskog odvajanja na obje strane. Domaće su prvi dio dobile s jednim golom razlike, naše nastavak s dva, kad se sve zbroji i oduzme, u konačnici +1 za Dalmatinku, dva velika, važna i slatka boda. Možda se pomalo i šalimo s Europom, ali tko zna..

Bilo je pomalo i nervoze u redovima našeg sastava, 12 minuta isključenja, ali kada se odlučivalo, zbilo se redove i majstorski reagiralo. Kolektiv, kolektiv je opet pobijedio. Ništa ako nema zajedništva, kad je to na nivou onda se sve poteškoće rješavaju. Ponovno ih je na gostovanje otišlo samo 13, vrijedilo bi ubuduće uvesti praksu da se tako nastavi, pa dok traje neka traje..

Naravno, malo šale, pa cijeli protekli tjedan nisu odradile kompletan, zajednički trening. Ali, ništa im to ne smeta, niti izostanak Rene i Eme, serija pobjeda se nastavlja.

Ostavile su srce na parketu, bile ozbiljne, sigurne i pametne kad je trebalo, i onda ti dođe nagrada u vidu minimalne, ali više nego zaslužene pobjede.

Jelčić, igračica utakmice, Šima dala ruke.

Možda još vrijedi notirati kako je svoja oba pogotka Antonija Šima Krilić postigla u samoj završnici, bili su to dva zadnja Dalmatinkina, a kapetanica Vlatka Jelčić obranila je šut u zadnjem domaćem napadu njihovoj najboljoj igračici, desnom krilu Lei Vukojević. Obranila joj je Vlatka i tri sedmerca, te još jedan reprezentativki Gabrijeli Gudelj.

– Svakoj curi kapa do poda, kraljice su, nema tu izdvajanja. Svaka im čast za ustrajnost, strpljenje i borbenost. Znali smo što nas čeka, tvrdo, neizvjesno nadmetanje, ali kada znam kako smo trenirali kroz tjedan, onda je ovo bila pametna i posebna igra, draga pobjeda – riječi su trenera Jerkovića na kraju susreta u dvorani čakovečke Graditeljske škole.

Morat će Dalmatinke proširiti repertoar pjesama za, osim Trogira i Splita, duga i naporna putovanja.

Bravo još jedanput za pločanske Dalmatinke! (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci