Sport

PERO DULAJ: “Više nema dileme gdje ćemo igrati iduće sezone!”

Idemo u Jedinstvenu Treću hrvatsku ligu. Čekamo službenu potvrdu kako ispunjavamo uvjete za novi jedinstveni treći rang, međutim, nakon prvog dolaska Komisije otklonili smo sve nedostatke, ispunili uvjete – rekao je Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Jadran Luka Ploče, te potvrdio vijest kako će klub s Ušća Neretve iduće sezone biti u novom, jedinstvenom rangu natjecanja, piše Tonči Vlašić u Dubrovačkom vjesniku.

Sadašnja Treća liga – jug će ubuduće biti četvrti rang, Prva županijska liga je bila četvrti, a od iduće sezone peti rang…

Nema tko ne ističe zasluženost uspjeha Pločama, koji su sezonu prije kiksali u samoj završnici sezone, te ostali bez prvog mjesta nakon završetka posljednje minute sezone. Tad je Jadran Luka Ploče bio slobodan u 34. kolu (prošle godine je bilo 17 klubova u južnoj skupini Treće HNL, a ove 18). Neretvanac je nakon zadnjeg kola prvi put stigao do prvog mjesta kojeg je Jadran Luka Ploče držao više od 90 posto vremena (Zagora je bila prva nakon 9. kola, a Neretvanac nakon posljednjeg, 34. kola, istina prošlu sezonu je teško računat budući su se odgađale utakmice zbog korone, Jadran Luka Ploče je tako utakmicu 2. kola protiv Neretve u Metkoviću, koju je dobio s 4:2, odigrao tek nakon 10. kola, plus neki od sastava koji su ga pratili u početku bili su slobodni u prvim kolima, a Jadran Luka Ploče tek u posljednjem, ali pamti se kako su ‘Plavi’ prvi poraz upisali tek u 11. kolu, kao su sezonu otvorili sa šest pobjeda i četiri neodlučena rezultata).


Ove sezone je lako računati. Jadran Luka Ploče nije bio prvi nakon 1., 2. 6., 7. i 8. kola, s tim što je nakon 1. i 2. kola dijelio prvo mjesto, ali imao slabiju pogodak razliku, a nakon 6., 7. i 8. kola bodovno je zaostajao za Hrvatskim vitezom. Od 9. kola, pobjede kod kuće protiv Primorca iz Biograda, a poraza Hrvatskog viteza u Opuzenu, Jadran Luka Ploče je na vrhu. I tu je ostao.

Više od 90 posto vremena na vrhu! Kako prošle, tako i ove sezone.

Još je jedan podatak lijep za poklonike kluba s ušća Neretve – kad se zbroje zadnje dvije sezone Jadran Luka Ploče je osvojio 119 bodova (može, kao i ostali još tri), 14 više od Hrvaca, koje su sa 105 bodova druge. Hrvatski vitez je treći sa 104 boda, u klubu ‘100’ su još samo RNK Split (102 boda) i Uskok (100 bodova). Neretvanac je osvojio 98, preostala dva županijska kluba u južnoj skupini Treće HNL, Neretva GOŠK Dubrovnik 1919., 89 odnosno 85 bodova.

Prošle sezone dobio je 16 od 32 utakmice, imao najmanje poraza (7), postigao najviše pogodaka (61), a primio najmanje (30). Samo je Neretvanac imao više pobjeda (18) i na kraju bodova. Ove sezone Jadran Luka Ploče je ostvario najviše pobjeda (19 od 33, Hrvatski vitez i Hrvace su sa 17 pobjeda na drugom mjestu), primio najmanje pogodaka (28, to dijeli sa Zadrom, koji ima najbolji napad – 65, Jadran LP je drugi sa 62 pogotka)…

Jadran Luka Ploče preuzima krunu od Neretvanca u subotu, 28. svibnja. Ogled novog i starog kralja južne skupine Treće hrvatske lige u posljednjem, 34. kolu sezone 2021./22., počinje u Pločama u 17.30 sati. Neretvanac je najavio kako će napraviti špalir uoči utakmice.

Nakon posljednjih 90 minuta sezone, ali i prije, pjevat će igrači, stožer, uprava i navijači Jadrana: ‘Sada pivan na sav glas, Jadran Ploče volin ja!’

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci