Sport

Pavo Mustapić voditelj omladinske škole u Jadranu LP

U prostorijana Pločanskog trečeligaša Jadrana Luka Ploče uprava kluba je predstavila Pavu Mustapića novog voditelja omladinske škole koji će ubuduće pod svojom iregencijom imati trenere šest uzrasnih kategorija plavih sa ušća Neretve.Pobliže da bi upoznali Pavu rekao je – ja sam Pločanin i poslije završene srednje škole otišao sam na studiranje u Zagreb i spletom okolnosti duže vremena gore živio.

Što ste studirali?

Studirao sam i završio Kineziološki fakultet, te napredovanjem u struci i sportu stekao i zvanje prof TZK sa PRO licencom.

Zbog čega ste nakon završene kineziologije ostali u Zagrebu?

Još za vrijeme studiranja igrao sam veliki nogomet za više klubova Zagrebačke regije, kasnije i mali nogomet i jednostavno ljubav za sportom i mogučnost da mogu u svojoj profesiji napredovati zadržali su me u Metropoli.


Gdje ste sve igrali veliki nogomet?

Igrao sam za NK Maksimir, zatim Savu, Mladost Buzin(kao trener uveo ih u 1.Zagrebačku ligu) i Dinamo Odranski Obrež.

Okušali ste se i u malkom nogometu?

Da, mali nogomet sam počeo igrati iz ljubavi a poslije je to preraslo u nešto više. Igrao sam za Promet Orkan gdje su mi suigrači bili braća Mavrović i pločanin Nino Markić, da bi sa MNK Ploče u ulozi voditelja ekipe u Kutiji šibica 2011.godine bili četvrti.

Osim kao igrač okušali ste se i u trenerskom nezahvalnom pozivu?

Uvijek su me privlačili izazovi i moj prvi trenerski rad je vezan uz mlađe kategorije NK Zagreb gdjesu mi mentori bili poznati Željko Smolek, Celestin Gašparini i pok, Ante Mladinić-Biće, poslije sam bio voditelj omladinske škole NK Vrapče, zatim na kratko polusezonu radio sa kadetima Hrvatskog dragovoljca, dok sam u NK Tekstilac – Ravnice voditelj škole nogometa i trener juniora i seniora.

Povratkom u Ploče preuzeli ste vrlo odgovornu funkciju u trećeligašu sa ušća Neretve?

U razgovoru s mojom generacijom koja je tu ostala a sa svojim iskustvom i znanjem odlučio sam pomići koliko mi mogućnosti budu dozvoljavale. Istina preuzeo sam odgovrnu dužnost voditelja omladinske škole gdje treba surađivati sa sedam trenera različitih dobnih kategorija. Sa “tićima” to su djeca rođ. 2007/8/9.godine radi Saša Stamenković, sa “limaćima” rođ. 2005/6. godine Dinko Vukušić, sa mlađim pionirima rođ. 2003/4. radi Darko Cvijanović, sa starijim pionirima rođ. 2001/2 Mario Zmijarević, sa kadetima rođ. 1999/2000. Stipica Zmijarević, dok juniore rođ. 1997/98 vodim ja te pri ruci sam i treneru seniora Anti Marinoviću.
Sve selekcije su već u pogonu osim “Tića” i “limaća” kojima je prozivka 17.kolovoza. Uz sve navedene gore svoje mjesto u radu sa mlađim uzrastima naći će i Dino Primorac.

Za kraj imate nešto dodati još?

Pomaka u radu će sigurno biti jer prema nikome neću imati odstupanja, a vas bi volio opet vidjeti na kraju sezone pa da posložimo kartice i vidimo koliko su napredovale generacije mladih Jadranaša.

Pripremio i slikao: Sana

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci