Sport

OZBILJNOŠĆU DO POBJEDE: Jesenski prvak sutra dočekuje Kamen, u trećem pokušaju

Dva Ivana, Dulaj i Marić (snimio Jurica Vukojević)

Iz trećeg pokušaja trebao bi se sutra na Jadranovu odigrati dva puta odgođeni susret 14.kola između domaćeg Jadrana LP i Kamena iz Ivanbegovine.

Početak je u 13,30 sati, a Pločani će ovo nadmetanje dočekati kao jesenski prvaci. Sigurnom pobjedom protiv Uranije (3:0) učenici trenera Marina Oršulića su prije kraja i odlaska na zimsku stanku osigurali startnu jedinicu za proljetni nastavak.

Kamen na ušće Neretve stiže s učinkom od 13 bodova, na 16.mjestu je, ali u redovima plavih ne zavaravaju se tim podacima. Prošle sezone Kamen je pobijedio jadranaše u Ivanbegovini i odigrao 1:1 u Pločama. Tvrda, čvrsta je to momčad, malo daju, ali i malo primaju pogodaka. Izuzetak je zadnje gostovanje kod Zadra, međutim nisu bili kompletni.


Recept za novu pobjedu domaćini vide u ponavljanju dobrih izdanja s posljednjih nastupa. To ističe i 24-godišnji desni bočni Ivan Dulaj, koji je protiv Uranije asistirao Kalfiću za končanih 3:0, a dobru igru zaokružio pogođenom gredom u 89.minuti:

– Nema podcjenjivanja, moramo biti ozbiljni i odgovorni od početka do kraja. Držati se uputa trenera i nastojati što ranije dovesti utakmicu u mirne vode. Imaju gosti nekoliko odličnih pojedinaca, Branimir Kujundžić prije svih, i zato oprez. Nadam se da će nam na ruku ići i vrijeme, pustiti nas da se konačno odradi ovaj susret. Za puni plijen trebat će se dobro potruditi, a bodovi su nam važni zbog povećanja prednosti pred pratiteljima. Naravno, poticajno bi djelovali uoči zadnjem kola i susjedskog derbija u Opuzenu. Pozivam naše Trlilule da nas opet podrže i zahvaljujem im se na šampionskoj bakljadi nakon susreta s Uranijom.

Dulaj i Kalfić (snimio Jurica Vukojević)

Nakon odrađenih žutih kartona u konkurenciju se vraćaju Antonio Raguž i Giorgos Theodosiou, pa će trener Oršulić na raspolaganju imati kompletan igrački kadar.

Susret će suditi Zvonimir Sinovčić, pomagat će mu Damir Kraljević i Ante Severinski. Četvrti sudac je Matej Čulina, a sve će nadgledati Vesna Budimir.

U Pločama, u razmaku od nekoliko dana, dvije delegatkinje, nakon Anite Nenade protiv Uranije, sada Vesna Budimir . (jv)

Sudac Zvonimir Sinovčić, i lanjski trener Mario Oršulić (snimio Tonći Vlašić)
Jadran LP-Kamen, 05.06.2021.