Sport

Ozbiljna ozljeda Karla Taslaka

Kada je u 7. minuti susreta ostao ležati na travnjaku igrališta u Slavonskom Brodu i uhvatio se za glavu, uz bolne jecaje, nije slutilo na dobro. Sada je magnetska rezonanca pokazala da se radi o najgorem, otišli su prednji križni ligamenti i meniskus mladom stoperu plavih s ušća Neretve, 22-godišnjem Karlu Taslaku. Slijedi operativni zahvat, pa u najoptimističnijim prognozama pola godine stanke, uz postupni oporavak.

Velika šteta za ovog beskompromisnog borca, igrača velikog srca, naravno bit će to veliki gubitak za jadranaše u tekućoj sezoni. Taslak je u redove Jadrana LP stigao prije početka nove sezone iz Neretvanca, a ovaj rođeni Metkovac pokazao se kao pravo pojačanje. Predanim radom izborio je mjesto u početnoj postavi, do nesretnog slučaja u nadmetanju s Marsonijom odradio je maksimalnu minutažu, svih 720 minuta. Pouzdan i siguran u obrambenim zadacima, stigao je postići tri pogotka (Hrvace, Jadran Poreč, Belišće), baš se ono potpuno uklopio u stil igre jadranaša i rastao iz susreta u susret. Imao je potpuno povjerenje trenera Miše Krstičevića.

-Ma, sve je išlo odlično, rezultati i igra, baš sve i sada ovo. Otišlo je u koljenu praktički sve što je moglo otići. Blagi duel na centru, krivo sam stao i to je to. Ma, ništa nije njihov igrač kriv, očito je bilo suđeno. Nema predaje, idem korak po korak i nadam se što bržem povratku – smireno će stasita četvorka plavih.


Svakako da mu svi žele brzi povratak, koliko je to moguće, a ovaj pozitivac u svakom pogledu nedostajat će sigurno jadranašima. Sada će trener Krstičević morati što prije pronaći zamjenu za ovog stamenog stopera, ne rijetko strijelca.

Šest je kola do kraja jesenske polusezone, uz to i kup obveza 31. listopada protiv Hajduka. Uz Taslaka plavi iz Ploča u subotu kontra Hrvatskog dragovoljca ne mogu računati na kartonirane Franu Medića i Jozefa Kuqija, briga više za stručni stožer jadranaša.

Priliku za dokazivanje mogli bi dobiti novi mladi momci, pa će Jadran LP izgledati još mlađe.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci