Sport

Ovog vikenda nastavlja se 2. HMNL-jug, Portu Toleru u goste dolazi MNK Pakoštane

Ovoga vikenda susretima 12. kola nastavlja se 2. HMNL-jug. Pločanski drugoligaš Porto Tolero u proljetni nastavak kreće s liderske pozicije.

Na otvaranju drugog dijela učenici trenera Borisa Malića Šure domaćini su momčadi Pakoštane. Dobro poznatom suparniku iz kvalifikacija za drugoligaški rang, a u jesenskom nadmetanju Pločani su slavili u Biogradu rezultatom 3:1. Prema svemu Porto je favorit u ovom nadmetanju, Pločani su vodeći s 25 bodova, Pakoštane desete s 9 bodova.

U nastavaku natjecanja majicu Porta neće više, za sada, nositi Duje Medak, jedan od najboljih igrača u protekloj godini (Županijska liga, kvalifikacije, jesenski dio natjecanja), prešao je u redove mostarskog Starog Grada, višestrrukog prvaka BiH. Novi, stari, član pločanskog drugoligaša je Frane Jurković, vratio se iz Čapljine.


– Naš cilj se zna, želimo jedinstvenu Drugu ligu. Imamo dobre temelje za to ostvariti, prvi smo i optimistično ulazimo u nastavak. Sad će nam biti znatno teže jer svi će željeti skalp lidera. Znamo što i koliko možemo, idemo odlučno i ozbiljno iz susreta u susret. Zanima nas samo prvi sljedeći suparnik, sve je sada okrenuto Pakoštanima.

Idemo odigrati muški, neće biti lagano, ali u niti jedan susret ne smijemo olako ući. Nedostajat će Duje, nadam se da ćemo to pokriti, a Frane će biti od koristi kada pohvata malo konce naše igre. Svaki susret bit će novi izazov, ali spremni smo za sva iskušenja – najavljuje trener Malić.

Susret se igra u subotu s početkom u 16 sati, Dom sportova Ploče.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci