Sport

OSTVARILE SVE CILJEVE: U pločanskom Domu sportova i dalje će se igrati prvoligaški rukomet

U pločanskom Domu sportova i dalje će se igrati prvoligaški rukomet. Djevojke s ušća Neretve, jedini pločanski prvoligaš, okončale su netom završenu sezonu na devetom mjestu.

Učinak učenica trenera Ivana Jerkovića bio je 10 pobjeda, 2 remija i 14 poraza uz razliku pogodaka 654:695. Dakle, morale su upisati 22 boda kako bi osigurale prvoligaški status, iako se u nekim njihovim početnim računicama očekivalo da će trebati manje. Međutim, parket i razvoj situacije pokazao je nešto drugo, a osnovni cilj ostanak je ispunjen na vrijeme.

Ova teška i turbulentna sezona, uz dva prekida, pokazala je različita lica Dalmatinki. Od početnog grča i nedorečenosti do odlučnosti i homogenosti u posljednja dva mjeseca. Temeljitija analiza pokazat će da je bodovni konto mogao biti i bogatiji, prosuti su neočekivano neki bodovi, posebno u onom dijelu natjecanja do prvog prekida. Potvrda tome je domaći remi s Viroviticom, što je na kraju bio jedini osvojeni bod posljednjeplasiranog sastava.


Trener Jerković istaknut će neke detalje:

– Igra u obrani, bez padova u intezitetu, donijela nam je prevagu u susretima koje smo dobili u one dvije mini serije po tri pobjede. Vrijedi naglasiti kako na niti jednom gostovanju nismo bili kompletni, iz opravdanih razloga. Baš na dosta gostovanja bili smo blizu pozitivnom ishodu, za razliku od prijašnjih sezona, i nikad više bodova nismo osvojili na strani.

Dalmatinka je četvrtu sezonu u nizu prvoligaš, što vrijedi naglasati, i naravno da su Ploče prepoznatljive na rukometnoj karti Hrvatske. Dobra kolektivna izdanja izbacila su nove reprezentativke, kadetsku Ivu Bule i juniorsku Josipu Oršulić.

U sastavu koji je rastao kako je natjecanje odmicalo, jer su više bile skupa, sve se posložilo na svoje mjesto, proradila je kemija i ništa im nije bilo teško.

Trener Ivan Jerković (snimio Jurica Vukojević)

– Od kada sam trener ovo je bila najbolja sezona, s naglaskom na prikazanu igru u završnici natjecanja. Djevojkama je, na neki način, žao što je došao kraj. Zahuktale su se i kao da žele pokazati kako mogu i bolje – naglašava trener Jerković, te nastavlja:

– Temelj za sljedeću sezonu je tu, nadam se da ćemo uspjeti zadržati na okupu ovu ekipu i nastaviti predano trenirati. Rano je još govoriti kako će izgledati igrački roster, međutim ukoliko sve ostanu najavljujem borbu za mjesto među prvih pet. Uz već spomenute reprezentativke mlađih kategorija uspješnu sezonu su iznijele kapetanica Andrijana Vlatka Jelčić i Antonija Krilić, dvije najiskusnije, zatim nezamjenjiva Renata Vladimir, koja nije bila na većini gostovanja. Anđela Zelić zbog posla nije trenirala s ekipom, ali dala je solidan napadački doprinos.

Napredak je bio očit kod Lane Jarak i Ive Žderić, ministrica obrane Marija Radoš znatno je popravila i napadački učinak, a Magdalena Žderić, unatoč ozljedama, bila je na zavidnoj razini. Svoj potencijal potvrdila je mlada golmanica Karla Jerković, dok su Anđela Marinović i Ena Tolj, uz redoviti posao, stigle pripomoći koliko su mogle i stigle.

Naravno, ne smije se zaboraviti one najmlađe, koje su uvijek bile tu i okusile poneku prvoligašku minutu: Lucija Galov, Anđela Domić, Anđela Lovrić, Barbara Dropuljić, Gabrijela Čupić, Lara Jurina, Nera Cvijanović, Anđela Sušak i Ana Tolić. (jv)

Iva Bule i Josipa Oršulić, kadetska i juniorska reprezentativka

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci