Sport

OSMINA FINALA HRVATSKOG KUPA: Porto Tolero dočekuje prvoligaša Alumnus!

PORTO TOLERO – ALUMNUS DRUGI PUT

Od petka, 15.studenog, do ponedjeljka, 18.studenog, igraju se susreti osmine finala malonogometnog Kupa Hrvatske. Među 16 sudionika je i naš Porto Tolero, iako županijski ligaš, zbog dobrog koeficijenta iz prethodnih nastupa u ovom natjecanju.

Učenici trenera Borisa Malića imaju istog protivnika kao i prošle sezone u ovoj fazi natjecanje. Pločanima će se sutra suprostaviti prvoligaš Alumnus Sesvete, momčad redom sastavljena od zagrebačkih studenata. Alumnus je trenutno, nakon pet kola, na 6.mjestu sa 7 bodova. Prethodni kup susret odigran u Domu sportova Ploča, u veljači tekuće godine, završio je pobjedom Alumnusa 4:2, a studenti su kasnije igrali u finalu i izgubili od Uspinjače (6:7). U tom prvom nadmetanju oba pogotka za Porto postigao je Zvonimir Barbir.


– Nemamo što izgubiti, napast ćemo ih visoko, pa što bude. Oni su favoriti, ali ovo je kup koji redovito donese poneko iznenađenja. Vjerujem da ćemo biti kompletni i odigrati dobar susret – kratka je najava trenera Malića.

Susret se igra s početkom u 20,30 sati, petak 15.studeni, Dom sportova Ploče.

RASPORED OSMINE FINALA KUPA HRVATSKE: petak 15.11.2019. PETRINJA Petrinjčica – Kijevo, OMIŠ Olmissum – Novo vrijeme, SLAVONSKI BROD Brod 035 – Futsal Dinamo, ŠIBENIK Crnica – Square, PLOČE Porto Tolero – Alumnus Sesvete, nedjelja 17.11.2019. VINKOVCI Vinkovci – Uspinjača Gimka, NAŠICE Našice – Vrgorac, ponedjeljak 18.11.2019. PULA Futsal Pula – Split.

Tekst i foto: Jurica Vukojević