Sport

Oproštaj od 2015-e čekajući proljeće na 1. mjestu 2. HRL-jug

Rukometašice Dalmatinke su u prostorijama Doma kulture u Pločama proslavile prvo mjesto u jesenskom dijelu natjecanja u 2. HRL – jug te obilježile uspješnu natjecateljsku godinu koja je na izmaku. U lijepom i veselom ambijentu svim nazočnim se ugodnim riječima obratio Ante Jerković, sportski direktor kluba, koji se u emotivnom govoru prisjetio i proteklih godina koje su iza njih. Naglasio je da nije mala stvar imati klub koji je iz svojih redova dao 25 reprezentativki što u kadetskom, juniorskom i seniorskom uzrastu, kako bivše dražave tako i Lijepe naše.

Da se ne zaboravi nacionalni dres su nosile Željka Rajak, Dina Šutić, Vedrana Šetka, Dalia Erceg, Natalija Čulum, Kornelija Klinac, Tijana Kajušić, Tanja Kajušić, Irena Matutinović, Jelena Kordić, Amela Suljić, Maja Šiljeg, Josipa Butigan, Ivana Jelčić , Iva Družijanić, Marta Žderić, Josipa Sanader, Anđela Marinović, Valentina Blažević, Renata Kežić, Emanuela Vuković, Andrea Klarić, Anamarija Boras, Žana Čović i Lea Franušić, koje su s ponosom isticale ime grada iz kojeg dolaze na mnogim međunarodnim natjecanjima, Europskim i Svjetskim prvenstvima. Neke od navedenih rukometašica svoju uspješnu karijeru i zapažene nastupe su gradile po drugim kako Hrvatskim klubovima tako i međunarodnim.

Tu su svakako i dva velika stručnjaka, trenera i stratega bez kojih ne bi bilo ni ovako velikih uspjeha, a to su Ante Jerković predavač u rukometnom kampu i trener kadetske reprezentacije Hrvatske te Ivan Jerković bivši pomoćnik izbornika “A” selekcije na Europskom prvenstvu, a sada izbornika rukometašica rođenih 1998. god i mlađih.


Nakon prigodnog govora športski direktor je pojedincima, kao i tvrtkama dodijelio zahvalnice za sve dobro što su učinili u 2015. godini i na bilo koji način pomogli u ovom turbulentnom vremenu, bez čije pomoći bi “Malene” teško zasjele na prvo mjesto drugoligaškog juga. Zahvalnice su dodijeljene Hrvatskim dugogodišnjim reprezentativkama Ivani Jelčić i Marti Žderić, zatim umirovljenom don Petru Mikiću, poznatom ugostiteljskom djelatnku i predsjedniku Turističke zajednice i dopredsjedniku kluba Anti Štrbiću-Fulinu, dogradonačelniku grada Ploča i predsjedniku kluba Zdenku Mateljku, veterankama Dalmatinke, tvrtki Konto-Com, Veziri Klarić, Mari Glamuzini, Ivanu Jerkoviću, Stipi Tomaševiću, Antoniu Šešelju, Frani Božiću, Ines Marušić, Antoniji Šimić, Anđeli Marinović, mladoj Kninjanki koja se dobro snašla u redovina “malenih” Josipi Čarić, voditelju navijačke skupine Tihomiru Tolju te odsutnima Nevenu Viciću i sportskom izvjestitelju Jurici Vukojeviću.

Nakon dodjele zahvalnica biranim riječima obratio se Zdenko Mateljak dogradonačelnik grada Ploča i predsjednik kluba, koji se zahvalio svima koji su pomogli u ostvarivanju ovako lijepog uspjeha u jednoj natjecateljskoj polusezoni, posebno igračicama koje su svoj obol dale na terenu te istaknuo da su brend i ponos grada Ploča sa željom da i sljedeće godine nastave sa dobrim rezultatima, dok je svima nazočnim poželio blagoslovljene, sretne i uspješne nadolazeće blagdane.

Druženje je nastavljeno uz domjenak do kasnih večernjih sati gdje su za zabau bili zaduženi Saša, Ante i Ivan kojima se pridružila i Magdalena Žderić, slavuj Dalmatinke.

Tekst i fotografije: Sana