Sport

Održana druga FNC priredba: Đani Barbir oduševio letećim koljenom

U dvorani American Top Teama održana je Fight Nation Championship 2 priredba koju su predvodili Đani Barbir i Ivan Karačić u glavnoj te Francisco Barrio “Croata” i Adi Duraković u sunaslovnoj borbi večeri.

Predstava je bila zamišljena, a tako je i provedena, kao hrvatski American Top Team protiv “ostalih”, a okončana je na najatraktivniji mogući način. Naime, u završnoj borbi večeri – dvanaestoj – količinu svog talenta prezentirao je 22-godišnji Pločanin Đani Barbir.

Đani je ispucao kompletan arsenal udaraca koje može imati netko tko je u životu trenirao karate i klasični boks, da bi priču završio s “letećim koljenom”.


– Protivnika sam najprije htio naviknuti na izmjene boksačkih udaraca, a onda sam mu “prodao” udarac koljenom kojeg sam vježbao svaki dan – kazao je Barbir, momak koji u svojoj karijeri ima i dvije godine amaterskog boksa i kojem je prvi trener u karijeri u Karate klubu Ploče bio bivši ministar MUP-a Vlaho Orepić.

– Ja sam u boks otišao samo da bih unaprijedio svoje boksačke tehnike, a pri tome sam na državnom Prvenstvu osvojio jedno srebro i jednu broncu. U finalu sam izgubio od Damira Plantića, a u polufinalu od Lea Cvetkovića, a to su osvajači medalja na europskim prvenstvima. Cvetković je bio doprvak Europe do 22 godine, a Plantić je osvojio seniorsku broncu.

Podsjetimo, nakon vrlo uspješne prve Fight Nation Championship priredbe, nova hrvatska borilačka promocija održala je i svoju drugu borilačku manifestaciju koja je potvrdila koliko je hrvatskoj borilačkoj sceni nešto tako potrebno.

Mladim borcima najteže je pronaći priliku boriti se. Kad i pronađu, to vrlo često završi u nekim sumnjivim stranim organizacijama, dolazi do situacija gdje im se ne osiguraju obećani uvjeti, a posebno su česti oni slučajevi gdje ih se zapravo dovodi kao žrtve iskusnijim i u tom trenutku boljim borcima.

Upravo zbog toga FNC je ono što je bilo prijeko potrebno domaćoj borilačkoj sceni. Borilačka promocija gdje se talenti imaju priliku razvijati prirodnim i nekim pravilnim sportskim putem.

Čestitke Đani!

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci