Sport

Održan turnir u streljaštvu – ispravak rezultata

natjecanje u streljaštvu stablina 2015 by matijevići blog

U subotu 12. rujna je na streljani na mjestu bivšeg skladišta „Dračevac“ u Stablini kraj Ploča u organizaciji Streljačkog kluba “R&M Prestige” iz Ploča održano 15. ekipno i pojedinačno prvenstvo Ploča u ciljanju samokresom i revolverom velikog kalibra (iznad 7,62 mm), a kao spomen akcije “Zelena tabla Male Bare” iz 1991. godine.

I ove godine se okupilo veliki broj natjecatelja iz raznih mjesta u Dalmaciji – od Zadra, Vodica, Splita do Ploča i Metkovića. Pločanski klub se i ove godine pokazao kao dobar domaćin te je u kotizaciji 50 kn bilo uključeno i jelo i piće za sve natjecatelje.

Nagrade su i ove godine pripale uglavnom strijelcima iz područja Splita (mahom članovi streljačkog kluba “Centar”) koji redovito na turnirima diljem Dalmacije osvajaju medalje.


Natjecatelji su pucali u turnusima po 8 natjecatelja da bi onda 16 najboljih do ukupnog poretka u preciznom ciljanju išlo u gađanje metalnih čunjeva po principu eliminacije.

Pojedinačnu pobjedu je odnio Goran Pupić Marjan iz Splita, a njegov klub „Centar“ Split je odnio i ekipnu pobjedu. Posebno ističemo i nastup jedine natjecateljice – Nataše Giljević!

 

Rezultati:

Ekipni plasman:

  1. Centar Split
  2. Policija PP Ploče
  3. Prestige Ploče
  4. Vodice
  5. S.K. Zadar
  6. ZNG Ploče
  7. Domagojevi strijelci Metković

Pojedinačno:

  1. Goran Pupić (Centar Split)
  2. Mislav Dunatov (SK Zadar)
  3. Andre Bogunović (Prestige Ploče)

Tekst i fotografije: blog.dnevnik.hr/matijevici/ i SK Prestige Ploče