Sport

Održan Plenum klubova: Na startu Gusar domaćin Slavenu

Jučer je u Stonu održan Plenum klubova 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske. Prvoligaška karavana naše županije kreće 22.rujna, kao i prošle sezone u konkurenciji je 12 klubova, otpao je kao posljednji Grk iz Potomja, a vratio se drugoligaški prvak Maestral iz Krvavca.

Žutu podmornicu predstavljao je predsjednik Marjan Scipioni, kominski gusari izvukli su broj 3 što im je u končanici pravljenja rasporeda u 1.kolu za protivnika donijelo Slavena s Grude. To otvaranje nove sezone zbit će se na Pržini s početkom u 16,30 sati. Prvo gostovanje , u 2.kolu, vodi ih kod branitelja naslova Croatije iz Gabrila. E, sad je li taj broj tri sretan ili nesretan, odmah na početku dva derbija, nije bitno. Ionako je natjecanje znatno dulje od ova dva kola, i prošle sezone Gusar je u prvih pet kola imao čak četiri derbija i uspješno ih prošao. U međusobnim susretima Slaven je prošlu sezonu bio uspješniji a Gusar, pobjeda i remi, bodovno jači od kasnijih prvaka iz Gabrila.

– Ne možeš utjecati na raspored, takav je kakav je, na kraju krajeva to nije ni toliko bitno. Čekaju nas dva jaka protivnika na startu. Pokušat ćemo protiv Slavena otvoriti natjecanje na pravi način, pobjedom bi puno stvari postavili na svoje mjesto. Zatim nam slijedi gostovanje kod prošlogodišnjeg prvaka Croatije koju vodi moj dobri prijatelj Frane Lojić, oni su se pojačali i vjerujem kako bi to mogao biti pravi praznik nogometa. Želimo odmah na početku pokazati stvarnu snagu i vrijednost – uvodno će osvrčući se na raspored trener žutih Neven Majić.


Gusari su odradili tri pripremna ogleda, nakon 0:0 protiv trećeligaša Neretve i pobjede 5:1 protiv juniora istog kluba jučer su u Pločama poraženi rezultatom 3:4 u nadmetanju s Jadranom LP. Nakon prave golijade Majić je morao čestitati supruginom bratu, treneru jadranaša Goranu Proleti, podvlači crtu pod dosadašnji tijek priprema:

– Zadovoljan sam odrađenim i učinjenim, ima još vremena za popravljanje pogrešaka. Do početka prvenstva, preostala dva tjedna, najviše ćemo raditi na taktičkim stvarima. U fazi napada dobro stojimo, u obrani se moramo bolje posložiti i uigrati, rješavati neke situacije brže i jednostavnije. Protiv Neretve je sve bilo OK, tu smo pokazali kompaktnost i snagu kolektiva, s juniorima Neretve konačni rezultat me ne zavarava niti je to neko važno mjerilo a u Pločama napadački je bilo dobro, možda smo mogli kod 3:3 postići još koji pogodak a obrana je zakazala u komunikaciji i pravovremenim reakcijama. Međutim, pripremni susreti i služe za uigravanje, odigrat ćemo još dva, oba u Kominu, protiv Neretvanca (utorak, 10.rujna) i generalka protiv Maestrala (nedjelja, 15.rujna).

Igrački roster je zaokružen, dosta je novih lica u žutoj svlačionici. Dobro se radi i svi su željni dokazivanje te s nestrpljenjem čekaju početak natjecanja. Tonći Simon vuče ozljedu od susreta s juniorima Neretve a na posljednjem pripremnom ogledu zbog poslovnih obveza nije bilo Tomislava Domića i Luke Žderića.

– Na papiru nismo možda najjači, ali ako budemo homogeni, disali kao jedan onda će biti dobro. Prvo mjesto nije cilj niti je imperativ, međutim kao trener priželjkujem borbu za mjesto u vrhu redoslijeda – poručuje novi kormilar Žute podmornice s Pržine.

JESENSKI RASPORED GUSARA: Gusar – Slaven (Gruda), Croatia (Gabrile) – Gusar, Gusar – Žrnovo, Maestral (Krvavac) – Gusar, Gusar – Hajduk 1932 (Vela Luka), Gusar – Sokol (Dubravka), Konavljanin (Čilipi) – Gusar, Gusar – Smokvica, Orebić – Gusar, Gusar – Metković, Župa dubrovačka (Čibača) – Gusar.

Tekst i foto: Jurica Vukojević