Sport

ODLUČUJU O ČETVRTOM MJESTU: Gusar sutra gostuje na Grudi

Nakon pobjede Sokola protiv Orebića u odgođenom susretu 12.kola kompletirana je tablica prvoligaške konkurencije naše županije i s realnim stanjem kreće se u završnih pet kola.

Sudionici borbe za naslov prvaka su poznati i za očekivati je veliku neizvjesnost do samog kraja. U sjeni te borbe odvija se nadmetanje za četvrto mjesto.

Gusar je trenutno na toj poziciji s bodom više od nedjeljnog suparnika Slavena. Dakle, na Grudi, igralište Gnjile, domaći crveni i žuti gosti lovit će što povoljniji rezultat. Moglo bi to biti otvoreno nadigravanja, uz sva tri moguća znaka. U jesenskoj polusezoni Gusar je na Pržini slavio s 2:0, ovom prigodom i bod bi bio značajan.


Međutim, poznajući trenera Gorana Oršulića sigurno će svojim momcima sugerirati tečnu i kombinatornu igru. Zbog kartona u momčadi Gusara neće biti Tonija Babića i Tomislava Vladimira. Na ostalima je da pruže maksimum protiv starih sportskih suparnika, momčadi koja ima čvrst domaći gard.

Inače, u preostalim kolima žuti uz ovo gostovanje imaju put u Vela Luku (Hajduk 1932) i Krvavac (Maestral), a na Pržini će dočekati Metković i Orebić.

RASPORED 18.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 16.svibnja): Maestral – Hajduk 1932 (15,30), Jadran Smokvica – Župa dubrovačka (16,30), Metković – Orebić (17), Slaven – Gusar (17), Konavljanin – Croatia (17), Žrnovo – Sokol (17). (jv)