Sport

Odlična Hrvatska remizirala s Danskom

Malmö, grad u Švedskoj kojeg od danske metropole dijeli samo most bio je pun danskih navijača, ali hrvatski rukometaši su ušli u utakmicu onako kako bi trebali uvijek i podsjetili na najbolja izdanja koja smo nekad gledali.

Obrana je bila na rubu grubosti, a često i preko njega, a u napadu se nije kompliciralo, nego se težilo brzim i jednostavnim rješenjima.


Koliko su rukometaši Hrvoja Horvata bili nabrijani, najbolje je pokazao detalj kad je Jakov Gojun, neposredno nakon ulaska pomeo Domagoja Duvnjaka, uvjeren da drži protivničkog igrača.

U svakom slučaju, Hrvatska je u jednom trenutku imala i četiri gola prednosti, ali nakon što je danski izbornik pozvao time-out i prešao na napade sa sedam igrača, obrana je ipak izgubila na oštrini.

Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Hrvatske od jednog gola, a do samog konca se igralo gol za gol, a u zadnju minutu se ušlo s prednošću Danske od jednog gola. Karačić je izjednačio, a nakon toga su Danci pozvali predah i pokušali postići gol za pobjedu, ali su se spetljali i izgubili loptu nekoliko sekundi prije kraja.

Kako se danski golman u tom trenutku vraćao prema svom golu, Cindrić je s polovice terena imao prigodu pogoditi preko njega iz ipak poprilično teške situacije, ali prebacio je vrata za koji centimetar.

Utakmicu je, uz fenomenalnu obranu koju su nosili Duvnjak, Gojun i Musa, u napadu vukao Cindrić, u početku realizacijom, a kasnije proigravanjima na Šipića, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u hrvatskom dresu.

Cindriću se izvrsno priključivao Karačić u organizaciji i realizaciji, solidne role su odigrali Martinović i Šarac, dok je Glavaš bio nepogrešiv sa sedam metara.

Ipak, ovaj bod najvjerojatnije znači da se Hrvatska oprašta od prolaska među najboljih osam reprezentacija, jer teško je očekivati da će Egipat i Danska izgubiti bodova toliko da ih Hrvatska prestigne.

Piše: Goran Antonijević/http://trafika.hr

Foto: Pixsell

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci