Sport

Odigrano posljednje ovogodišnje kolo Gradske stolnoteniske lige Ploče

Devetim kolom Gradske stolnoteniske lige (o kojem ćemo detaljnije u nastavku) zaključen je jesenski dio prvenstva ali i sjajna stolnoteniska 2015. godina za STK Ploče. Puno se toga dogodilo a još više se postiglo u posljednjih 12 mjeseci. Dobivanjem prostora na korištenje u Domu kulture (još jednom veliko hvala Gradskoj upravi) te upisom u registar udruga, Stolnoteniski klub Ploče postao je punopravnim članom Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Aktivnim širenjem članstva, organiziranjem Uskrsnog turnira, probne a potom i pune lige s 13 momčadi, sudjelovanjem na županijskim turnirima u Dubrovniku te najvažnije i ono na što smo najviše ponosni – pokretanjem škole stolnog tenisa, STK Ploče je uspješno reanimirao stolni tenis u našem gradu i okolici. Uz veliki doprinos naših prijatelja iz Metkovića koji su zasebno organizirali 2 turnira te koji se s dvije momčadi natječu u našoj ligi, možemo u smiraj ove 2015.-e s radošću zaključiti da popularnost ovog sporta u Dolini Neretve neumoljivo raste.

A sad malo i o 9. kolu koje nam je opet donijelo puno zanimljivih i napetih mečeva.

ROGOTIN – STC AVLIJA 5:2
Rogotinjani su kao papirnati favoriti krenuli sjajno protiv kvalitetne momčadi Avlije iz Metkovića. Nakon prva 3 singla, od kojih su 2 bila ‘u gusto’ Rogotin je poveo s velikih 3:0. Avlija se, kao momčad poznata po jakom paru (Vukša-Zlodre) u igri parova očekivano konsolidirala i uvjerljivo slavila bez izgubljenog seta. Međutim početni zaostatak bio je prevelik, Rogotinjani su brzo došli do ključnog 4. boda i mirno priveli susret kraju.
Musulin-Zlodre 3:1 Damić-Čiz 3:0 Šunjić-Vukša 3:2
Musulin/Damić – Zlodre/Vukša 0:3
Musulin-Čiz 3:0 Šunjić-Zlodre 0:3 Damić-Vukša 3:1


FIORENTINA – POLICIJA 6:1
Energična momčad Fiorentine dodatno osokoljena velikom pobjedom protiv Komina iz prošlog kola, ušla je kao uvjerljivi favorit u meč s pločanskimplavcima i opravdala tu ulogu. Agresivnim i napadačkim stilom brzo su došli do pobjede protiv inače, sve uigranije Policije za koju je Katić upisao počasni bod.
Grgurinović-Grančić 3:0 Musulin-Buntić 3:0 Glamuzina-Katić 0:3
Glamuzina/Barbir – Grančić/Buntić 3:0
Grgurinović-Buntić 3:0 Barbir-Grančić 3:1 Musulin-Katić 3:0

Caffe Bar Luna – STK Stanica Komin 2:5
U derbiju i ljepotici kola zaigrale su 2 vrlo jake momčadi iz ‘gornjeg doma’, CB Luna i Stanica Komin. Susret je primamio popriličan broj znatiželjnika i u svakom slučaju opravdao visoka očekivanja. Već u prvom meču između Medaka(Luna) i Vlahovića(Komin) svjedočili smo uzbuđenjima i krajnjoj neizvjesnosti čemu u prilog ide i zasad rekordan set lige koji je završio 20:18 za Vlahovića koji je na kraju i slavio s 3:1. CB Luna uzela je parove sjajnom igrom i taktikom, međutim ponovno se za Kominjane pokazao ključnim njihov nominalno drugi igrač Frane Jerković koji je izvukao pobjede u singlovima protiv Peke i Medaka nakon što je u svakom zaostajao 2-1.
Medak-Vlahović 1:3 Peko-Jerković 2:3 Lovrić-Šuman 3:0
Medak/Peko – Vlahović/Jerković 3:1
Medak-Jerković 2:3 Lovrić-Vlahović 1:3 Ćavar-Šuman 0:3

Desne – Bold Boys 0:7
Uvjerljivo najmlađa momčad lige Desne nije uspjela parirati puno starijoj i dakako puno iskusnijoj momčadi Bold Boysa iz Ploča. ‘Ćelavci’ su bili maksimalno fokusirani i neumoljivi u svakom meču prepustivši Desancima tek 1 set.
Barbir-Šutić 0:3 Vinko Šetka-Vučurević 0:3 Vedran Šetka-Obrvan 0:3
Barbir/Vedran Šetka – Vučurević/Obrvan 0:3
Barbir-Vučurević 0:3 Vinko Šetka-Šutić 0:3 Vedran Šetka-Obrvan 1:3

Pesticidi – Stablina 6:1
Momčad Pesticida iako oslabljena neigranjem svoja 2 najbolja igrača Ivanom Čuljkom i Markom Karićem, ušla je u susret sa Stablinom kao favorit. Pesticidi su bili u veteranskom sastavu Ereš-Karić-Zakić dok su Stablinu predstavljali Štrbić i duo Zmijarević. Iako rezultat sugerira laganu pobjedu, pogled na rezultate govori suprotno. Čak je 5 od ukupno 7 mečeva otišlo u 5 setova i u svih 5 slavili su ‘Trovači’, moramo reći da Plinjanima zaista nedostaje malo sreće.
Ereš-J.Zmijarević 3:2 Zakić-M.Zmijarević 3:2 Karić-Štrbić 3:2
Ereš/Karić – J.Zmijarević/Štrbić 3:2
Ereš-M.Zmijarević 3:2 Karić-J.Zmijarević 3:1 Zakić-Štrbić 0:3

Posljednji susret 9. kola između Hong-Konga i Šarić Struge odgođen je iz tehničkih razloga te će se odigrati tokom blagdana. Momčad UOTV Ploče bila je slobodna u 9. kolu.

U drugom dijelu prvenstva (koje počinje 10.1.2016.) nakon 13. kola igrat će se doigravanje prvih 8 nokaut sistemom, a kojem će prethoditi repesaž donjeg doma tablice za posljednja mjesta u doigravanju. Detaljnije o svemu kao i najavu 10. kola očekujte nakon Nove godine.

Čestit Božić i sretnu Novu 2016. godinu žele vam članovi Stolnoteniskog kluba Ploče!

Ante Musulin
STK Ploče