Sport

Odigrano 7. kolo prvenstva grada Ploča

Sedmo kolo Prvenstva Grada Ploča iznjedrilo je pregršt kvalitetnog stolnog tenisa u Domu kulture u Pločama. Rekreativci iz cijelog neretvanskog kraja igraju sve bolje iz tjedna u tjedan, debitiraju novi mladi igrači, ekipe se dižu a rivalstva produbljuju. Ovo kolo imali smo 2 derbija koja su u potpunosti opravdala očekivanja, pa krenimo redom.

STK Desne – Hong Kong
Favoriti prvenstva i zasad jedina neporažena momčad, Hong Kong, nastavlja s uvjerljivim predstavama. Popularni ‘Kinezi’ iz Metkovića nisu imali nikakvih problema s najmlađom momčadi lige Desnama, upisavši još jednu pobjedu od 7:0 uz tek jedan izgubljeni set.

Pesticidi – STK Stanica Komin
U prvom od 2 velika derbija ovog kola, Pesticidi su ušli oslabljeni izostankom svoje ‘alfe i omege’ -Ivana Čuljka, kojeg muči teža ozljeda ruke. No ‘Trovači’ su krenuli sjajno i već u prvom meču nanijeli prvi pojedinačni poraz ove sezone ponajboljem igraču lige Nikoli Vlahoviću. Fantastičnu pobjedu u 5 setova potpisao je svestrani pločanski sportaš Marko Karić. Međutim Kominjani su imali još jednog asa u rukavu. Frane Jerković, poznati nogometaš odigrao je upravo briljantno, te upisao obje pobjede u singlu kao i onu u parovima. Vlahović nije dopustio iznenađenje u svom drugom singlu protiv debitanta Prce, te su Kominjani slavili 4:3.


Rogotin – Stablina
Rogotinjani su u meč sa Stablinom ušli kao favoriti i opravdali tu ulogu. U relativno jednosmjernom susretu nije bilo prevelikih uzbuđenja ni obrata. Vrijedi spomenuti da su Plinjani uzeli jedan meč dok je za Rogotinjane debitirao mladi Domagoj Miko Laura. Završilo je 6:1 za Rogotin.

UOTV Ploče – STC Avlija Metković
Pločanski veterani iz Udruge za očuvanje tradicijskih vrijednosti ušli su u meč s Metkovcima s namjerom da im barem ozbiljno pomrse račune. No momčad Avlije, evidentno ‘razjarena’ porazom u prošlom kolu od Bold Boysa, iskalila se na ekipi UOTV Ploče nanijevši im težak poraz. Vrijedi spomenuti da su Željko Kostriješ (UOTV) i Ante Vukša (Avlija) odigrali najzanimljiviji meč, slavio je Vukša u 5 setova. Na kraju je završilo 6:1 za Metkovce.

Fiorentina – Caffe bar Luna
U drugom velikom derbiju ovog kola rekete su ukrstili Fiorentina i CB Luna, stari znanci i obje ekipe iz ‘gornjeg doma’ tablice. Uz puno preokreta, neizvjesnosti i odličnog stolnog tenisa susret je nadmašio očekivanja. U prvom meču Sretan Medak (Luna) sjajno je okrenuo zaostatak od 0:2 protiv Ivona Grgurinovića. ‘Viole’ su od početka susreta hvatale zaostatak. Nakon igre parova semafor je kazivao 2:2, uslijedio je još jedan sjajan susret u kojem je Peko (Luna) nadvisio Grgurinovića u 5 setova. Međutim Orlando Glamuzina neočekivano je brzo poravnao na 3:3 protiv Medaka. Konačnu pobjedu ‘Kafandžijama’ osigurao je Lovrić u posljednjem susretu protiv Tonćija Musulina i tako slomio frenetičan otpor najborbenije momčadi lige Fiorentine. Završilo je 4:3 za s(p)retniju Lunu.

Šarić Struga – Policija
U svojevrsnom derbiju ‘donjeg doma’ svjedočili smo zanimljivom susretu. Plavci su se držali vrlo dobro, jedan meč je otišao u 5 a dva u 4 seta. Međutim Stružani su predvođeni iskusnim Duškom -‘penhold’- Nikolcem bili brži i koncentriraniji, te su zasluženo slavili. Završilo je 5:2 za Šarić Strugu.

Momčad Bold Boysa bila je slobodna ovo kolo.

REZULTATI:
Desne – Hong Kong
Barbir-Gašić 0:3 Vedran Šetka-Martinović 0:3 Vinko Šetka-Kežić 1:3
Barbir/Vinko Šetka – Klobučić/Jure Šetka 0:3
Barbir-Martinović 0:3 Vinko Šetka-Gašić 0:3 Vedran Šetka-Kežić 0:3

Pesticidi – Komin
Prce-Jerković 2:3 Karić-Vlahović 3:2 Ereš-Šuman 3:0
Karić/Prce – Vlahović/Jerković 0:3
Prce-Vlahović 0:3 Ereš-Jerković 0:3 Karić-Šuman 3:0

Rogotin – Stablina
Musulin-M.Zmijarević 3:0 Damić-J.Zmijarević 3:0 Šunjić-Štrbić 3:2
Musulin/Laura – Štrbić/J.Zmijarević 3:1
Laura-J.Zmijarević 2:3 Šunjić-M.Zmijarević 3:0 Damić-Štrbić 3:0

UOTV – Avlija
Kostriješ-Čiz 1:3 Kraljević-Vukša 0:3 Rajić-Zlodre 0:3
Šetka/Rajić – Vukša/Zlodre 0:3
Kostriješ-Vukša 2:3 Rajić-Čiz 3:0 Šetka-Zlodre 0:3

Fiorentina – CB Luna
Grgurinović-Medak 2:3 Musulin-Peko 1:3 Glamuzina-Lovrić 3:0
Glamuzina/Grgurinović – Medak/Peko 3:0
Grgurinović-Peko 2:3 Glamuzina-Medak 3:0 Muulin-Lovrić 0:3

Šarić Struga – Policija
Nikolac-Grančić 3:0 Batinović-Katić 0:3 Karamatić-Žderić 3:2
Nikolac/Batinović – Grančić/Katić 3:0
Nikolac-Katić 3:0 Karamatić-Grančić 1:3 Batinović-Žderić 3:1

RASPORED 8. KOLA
Komin – Fiorentina
Policija – Pesticidi
Stablina – Šarić Struga
Hong Kong – Rogotin
Avlija – Desne
Bold Boys – UOTV Ploče
Caffe bar Luna je slobodna 8. kolo

Ante Musulin