Sport

Odigrano 5. kolo stolnoteniske lige Grada Ploča

stolni tenis by attcnc.org

Nepotpuno 5. kolo stolnoteniske lige Grada Ploča donijelo je pregršt zanimljivih susreta i kvalitetnog stolnog tenisa u prostorijama Doma kulture u Pločama. Nastavlja se dominacija Hong Konga, derbi kola Rogotin-Komin opravdao je očekivanja, dok je jedan susret odgođen.

Bold Boys – Hong Kong
Prvi favoriti lige, ekipa Hong Konga iz Metkovića nastavlja pobjeđivati u dominantnom stilu. Pomrsiti im račune u 5. kolu pokušala je iskusna momčad Bold Boysa no unatoč vrlo jakom otporu to im nije pošlo za rukom. Jedinu pobjedu upisao je Zoran Šutić u singlu, završilo je 1:6 za ‘kineze’ iz Metkovića.

UOTV Ploče – Stablina
Iskusnija i starija ekipa iz UOTV Ploče ušla je kao blagi favorit u susret protiv mladih plinanja za koje je nastupao trio Zmijarević. Pločani su susret shvatili vrlo ozbiljno, te su agresivnom igrom i autoritativnim pristupom polako ali sigurno upisivali jednu pobjedu za drugom i tako stigli do pomalo neočekivanih ali u konačnici zasluženih 7:0.


Desne – Policija
U utakmici desanaca i pločanskih plavaca kao papirnati favorit ušla je momčad Policije i u konačnici opravdala tu ulogu. Susret je međutim bio u najmanju ruku zanimljiv jer smo vidjeli dva meča u pet i tri meča u četiri seta. Vrijedi istaknuti da je najmlađi igrač lige Vedran Šetka iz redova Desana bio jako blizu pobjede protiv puno starijeg i iskusnijeg Marevića izgubivši 11:9 u odlučujućem petom setu. U posljednjem meču počasni bod za desne donio je Antonio Barbir, završilo je 1:6 za Policiju.

Rogotin – STK Stanica Komin
Derbi kola odigrali su dobro znani rivali i opravdali sva očekivanja. Valja spomenuti da je ‘Stanica’ bila oslabljena izostankom standardnog Vujevića. Kominjani su predvođeni ponajboljim igračem lige Vlahovićem, krenuli odlično i poveli 2:1. Tada je uslijedila igra parova koja je vrlo vjerojatno bila ključna. U maksimalno napetom meču par Musulin/Damić izborio je pobjedu za Rogotin protiv kombinacije Jerković/Vlahović i to s 12:10 u odlučujućem 5. setu i tako izjednačio na 2:2. Nakon još 2 singla rezultat je bio 3:3. U sedmom odlučujućem meču slavlje za Rogotin osigurao je Romeo Šunjić pobjedom protiv Zrinka Šumana.

Šarić Struga – Caffe Bar Luna
Nakon poraza od Rogotina u 4. kolu, Caffe Bar Luna brzo se vratila na pobjednički kolosijek. ‘Kafandžije’ su rezolutno krenule protiv uvijek neugodnih stružana i brzo povele 3:0. U igri parova bilo je puno izjednačenije, igralo se u 5 setova. Međutim Lovrić i Ćavar nisu dopustili da susret ode u neizvjesne vode svladavši kombinaciju Batinović/Nikolac za nedostižnih 4:0. Počasni bod za Strugu donio jedini ‘penholder’ u ligi Duško Nikolac. Na kraju 6-1 za Lunu.

Pesticidi – Fiorentina
Dugo iščekivani susret je nažalost odgođen do daljnjeg zbog epidemije ozljeda i drugih zdravstvenih tegoba u redovima Pesticida.

STC Avlija je bila slobodna u ovom kolu.

 

REZULTATI 5. kola:
BOLD BOYS – HONG KONG 1:6
Dragobratović-Gašić 0:3 / Vučurević-Klobučić 0:3 / Šutić-Martinović 3:1
Vučurević/Šutić – Klobučić/Gašić 0:3
Dragobratović-Šetka 0:3 / Šutić-Gašić 0:3 / Vučurević-Martinović 0:3

UOTV PLOČE – STABLINA 7:0
Raić-J.Zmijarević 3:1 / Šetka-M.Zmijarević 3:0 / Kreljević-G.Zmijarević 3:0
Raić/Šetka – M.Zmijarević/J.Zmijarević 3:1
Raić-M-Zmijarević 3:0 / Kraljević-J.Zmijarević 3:0 / Šetka-G.Zmijarević 3:1

DESNE – POLICIJA 1:6
Vinko Šetka-Grančić 1:3 / A.Barbir-Katić 0:3 / Vedran Šetka/Žderić 0:3
A.Barbir/Vedran Šetka / Grančić/marević 2:3
Vinko Šetka-Katić 1:3 / Vedran Šetka-Marević 2:3 / A.Barbir/Žderić 3:1

ROGOTIN – STK STANICA KOMIN 4:3
Musulin-Vlahović 0:3 / Šunjić-jerković 2:3 / Damić-Šuman 3:0
Musulin/Damić – Vlahović/Jerković 3:2
Musulin-Jerković 3:0 / Damić-Vlahović 0:3 / Šunjić-Šuman 3:0

 

RASPORED 6. KOLA*
Caffe Bar Luna – Pesticidi
STK Stanica Komin – Šarić Struga
Policija – Rogotin
Stablina – STK Desne
Hong Kong UOTV Ploče
STC Avlija – Bold Boys
Momčad Fiorentine je slobodna u 6. kolu

*susreti šestog kola odigrat će se preko radnog tjedna (23.-27. studenog) u popodnevnom ili večernjem terminu po dogovoru kapetana ekipa

stk-ploce-tablica-5-kolo

Tekst i tablica: Ante Musulin
Ilustracija: attcnc.org

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci