Sport

Odgovor predsjednika ŽNS Dubrovačko – neretvanskog na priopćenje Jadrana LP

ZNA SE TKO VODI NATJECANJA  
Od nedjelje utihnuli su nogometni travnjaci u najjužnijoj županiji međutim još nije zaključeno natjecanje među prvoligašima, čeka se konačna odluka Povjerenika lige o registraciji neodigranog susreta Omladinac – Jadran LP. Za očekivati je da će se o ovom slučaju raspravljati i na prvoj sjednici Izvršnog odbora ŽNS. Jesenski prvak, ligaš s ušća Neretve, Jadran LP obratio se priopćenjem javnosti prošli tjedan  u potpisu kojeg stoji njihov predsjednik Hrvoje Vejić.  U tom priopćenju posebno je prozvan Mate Dugandžić, predsjednik ŽNS Dubrovačko – neretvanskog, nogometni djelatnik iz Komina. Odgovor Dugandžića prenosimo u cjelosti:

 
„Ponukan neutemeljenim objedama od strane Hrvoja Vejića, predsjednika NK Jadran LP, a u svezi neodigrane utakmice u Lastovu NK Omladinac – NK Jadran LP odgovorno tvrdim pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću da u zadnjih skoro dva mjeseca ni u kakvom kontaktu nisam bio s nikim iz NK Jadran LP a kamoli s dotičnim gospodinom. Što se tiče spomenutog neodigravanja utakmice gospodin Vejić kao član IO ŽNS Dubrovačko – neretvanskog trebao bi znati da je IO ŽNS odredio komisije i osobe koje su zadužene između  ostalog i za vođenje natjecanja a koje držeći se statuta i pravilnika HNS – a i statuta i pravilnika ŽNS Dubrovačko – neretvanskog donose i donosit će pravovaljane odluke u okvirima svojih ovlasti, a zasigurno i u ovom slučaju.

Što se tiče ostalih insinuacija na moju osobnost mislim da je javnost dovoljno upoznata s mojim odnosom prema nogometnom sportu, NK Jadranu LP čiji sam bio dugogodišnji igrač i kapetan. Uostalom, na zadnjoj službenoj utakmici u Kominu između NK Gusar i NK Jadran LP navijači, igrači i predstavnici kluba mogu još jedanput svjedočiti o primjerenom domaćinstvu. Ne želeći se spustiti na nivo autora sramnog pisma, gospodina Hrvoja Vejića, s ovim obraćanjem javnosti završavam bilo kakvu daljnju prepirku po medijima a svima u nogometnom sportu ostajem na raspolaganju za moguća daljnja pitanja. Ujedno, igračima, navijačima i upravi NK Jadran LP želim čestitati blagdane koji su pred nama te puno uspjeha na nogometnim terenima, da kao i do sada u svim generacijama dostojno predstavljaju svoj grad.“


Mate Dugandžić

Pripremio: Jurica Vukojević